به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد آذری جهرمی دوشنبه شب در برنامه تلویزیونی الدوز با بیان اینکه آذربایجان غربی در حوزه دیجیتال ظرفیت بسیار بالایی دارد اظهار داشت: برای اجرای این طرح ۱۵۴ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه مشکل جدی این استان ارتباطات جاده ای است گفت: عقب ماندگی استان زیرساخت های فناوری اطلاعات نیست، بلکه پایین بودن سواد رسانه ای است که نیازمند توجه بیشتر است و در این راستا فناوری اطلاعات می تواند نقش موثری در تسهیل سوادآموزی داشته باشد.
جهرمی همچنین از اجرای طرح تکاپو در استان خبر داد و گفت: این طرح به صورت مشترک با وزارت کار و تعاون اجرایی می شود که برش های استانی، کشوری و نقشه های لازم در این خصوص تهیه شده و برای اجرای آن هزار میلیارد تومان درخواست شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: ما تفاهم نامه ای با وزارت اطلاعات و پست ترکیه برای رشد و توسعه تجارت الکترونیک داریم که اگر ظرفیتی برای فعال سازی این تفاهم نامه باشد، استقبال می کنیم.
جهرمی در خصوص هدف از سفر به استان افزود: مشکل اصلی استان آذربایجان غربی در حوزه ارتباطات پوشش جاده ای است و امسال این پوشش با اجرای طرحهای زیربنایی و افزایش آن به ۸۰ سایت ۲۰۰ کیلومتر دیگر توسعه خواهد یافت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی تا پایان سال جاری به نسل سوم و چهارم اینترنت همراه متصل می شود که علاوه بر توسعه اینترنت نسل های سوم و چهارم در روستاها، در ۱۷۰ روستای آذربایجان غربی نیز عملیات اجرایی توسعه اینترنت خانگی و تلفن ثابت انجام میشود.
وی گفت: در یک سال گذشته همه شهرهای آذربایجان غربی همراه با شهرهای کشور به اینترنت نسل سوم و چهارم همراه متصل و ۶۵۰ روستای این استان به تلفن ثابت و اینترنت مجهز شد که این امر نقش بسزایی در کاهش شکاف دیجیتالی بین مناطق شهری و روستایی و افزایش پایداری شبکه ارتباطی استان دارد.
وزیر ارتباطات یادآور شد: در سفر دو روزه به آذربایجان غربی، پنج طرح مهم با ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری به بهره برداری می رسد و عملیات اجرایی سه پروژه دیگر نیز آغاز می شود.
جهرمی افزود: ۱۵۰ کیلومتر فیبر نوری بین شهری برای پایداری ارتباطات، ایجاد امکان ارتباطی برای ۶۱۵ روستای فاقد امکان ارتباطی به تلفن ثابت و اینترنت خانگی و توسعه خدمات بانکداری الکترونیکی پست بانک در ۵۶ روستا از جمله این طرح هاست.
وی گفت: همچنین عملیات اجرایی ایجاد ارتباطات تلفن ثابت و اینترنت خانگی برای ۱۷۶ روستا، توسعه خدمات پهن باند موبایل برای ۶۰۰ روستا و نیز تکمیل پوشش جاده ای برای ۲۰۰ کیلومتر از جادههای کوهستانی فاقد پوشش با سرمایهگذاری یکهزار و ۵۴۰ میلیارد ریالی در این سفر آغاز می شود و امیدواریم این طرح ها زمینه توسعه روز افزون زیرساخت های ارتباطی را فراهم کند.