با آغاز مهر ماه طرح ملی پیشگیری و واکسیناسیون اهدا کنندگان مستمر خون در مقابل هپاتیتB در سراسر کشور اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دکتر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون اعلام کرد: اهدا کنندگان مستمر خون که پیش از اول فروردین سال 68 متولد شده باشند، از اول مهرماه سال جاری تا ابتدای اسفند ماه فرصت دارند با مراجعه به نزدیکترین مرکز اهدای خون شهر محل سکونت خود معرفی نامه واکسیناسیون دریافت کنند و با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی مجری برنامه، واکسن هپاتیت Bمورد تایید وزارت بهداشت را به طور رایگان در سه نوبت دریافت کنند.

وی تاکید کرد: جمعیت هدف این طرح ملی، گروه سنی ۲۹سال به بالا هستند.

 بشیر حاجی بیگی افزود: با  توجه به تفاهم‌نامه‌ای که میان سازمان انتقال خون ایران و مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت منعقد شد، برای رسیدن به خطر صفر انتقال بیماری‌های منتقله از طریق خون و فراورده‌های آن،  واکسیناسیون اهدا کنندگان مستمر خون علیه عفونت هپاتیتB انجام می شود.

وی افزود: در فاز اول قرار است طی پنج ماه از تاریخ اول مهرماه سال جاری تا ابتدای اسفندماه سال ۹۷مراکز مختلف انتقال خون با تکریم اهدا کنندگان در تمام ساعات کاری مراکز، خدمات واکسیناسیون را ارائه دهند.

حاجی بیگی افزود: در عین حال کارتی با عنوان کارت واکسیناسیون، ویژه اهدا کنندگان مستمر خون طراحی شده که پس از انجام واکسیناسیون به اهداکنندگان گروه هدف در ادارات کل انتقال خون سراسر کشور ارائه می‌شود. همچنین بعد از پایان کار این کمپین، ارزیابی‌های لازم برای بررسی نتایج این اقدام در سطح استان‌ها انجام خواهد شد.

سخنگوی سازمان انتقال خون تولید واکسن نوترکیب هپاتیت بی را در ایران فرصت مناسبی برای واکسیناسیون افراد جامعه دانست که می تواند زمینه ریشه کنی این بیماری را در جامعه فراهم کند.در صورت واکسیناسیون عمومی می توانیم امکان انتقال هپاتیت بی از طریق خون را در کشور به صفر برسانیم و آن را تضمین کنیم.

وی همچنین خبراز برنامه فرهنگ‌سازی اهدای خون در جوانان متولد سال ۱۳۷۳به بعد که در بدو تولد واکسن هپاتیت بی را دریافت کرده اند داد و گفت: افراد ۱۸تا ۲۴سال ، نسل ایمنی نسبت به هپاتیت بی هستند.

حاجی بیگی با اشاره به نقش مهم اهدا کنندگان خون در سلامت جامعه گفت: سالانه ۵۰۰هزار اهداکننده مستمر خون در کشور داریم که سالی دو بار کار اهدای خون را انجام می‌دهند. بنابراین در مرحله اول با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، ۱۰۰هزار نفر از اهداکنندگان مستمر خون را با واکسن هپاتیت بی واکسینه می‌کنیم. البته این کار آغاز شده و در استان‌های مختلف کشور به تدریج در حال انجام است وتا جایی که  تمام اهداکنندگان مستمر انتقال خون واکسن هپاتیت بی را دریافت کنند، ادامه می‌یابد.

این واکسن در سه نوبت، یک بار در زمان مراجعه ، زمان دوم یک ماه پس از مراجعه نوبت اول، و زمان سوم 6 ماه پس از مراجعه نوبت اول و به طور دقیق بر اساس تاریخهای مقرر در محل بازو انجام می شود.

حاجی بیگی از اهدا کنندگان مستمر خواست که در تاریخهای ذکر شده برای نوبت های واکسیناسیون حضور پیدا کنندو در نگهداری کارتهایی که متعاقبا به آنها داده خواهد شد کوشا باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه ما برنامه آزمایش و غربالگری اهداکنندگان بار اولی را هم اجرا می‌کنیم، این برنامه هم می‌تواند خطر صفر هپاتیت در انتقال خون را تضمین کند.

سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: این طرح طبق تفاهمنامه ای که میان سازمان انتقال خون و مرکز مدیریت بیماریها منعقد شده است اجرا می شود و تامین واکسن مورد نیاز آن که به رایگان به اهدا کنندگان خون تزریق می شود برعهده مرکز مدیریت بیماریها است و کارایی واکسن ها نیز پایش می شود.

هپاتیت ویروسی یکی از مشکلات بهداشت جهانی است که راه‌های متنوعی برای انتقال دارد و شیوه‌های تشخیص و درمان آن از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است. بنابراین لازم است در سراسر جهان، برای کنترل و پیشگیری از این بیماری متناسب با شرایط هر کشور برنامه ریزی انجام شود.

بدین منظور در راستای استراتژی جهانی برای حذف هپاتیت‌های ویروسی به‌عنوان یک تهدید بزرگ سلامت عمومی، تا سال2030 و هدفگذاری سازمان انتقال خون ایران در به صفر رساندن خطر انتقال بیماری های قابل انتقال از طریق خون و فرآورده های آن  (zero risk) ، اهداکنندگان مستمر بالای 29 سال (متولدین قبل از 1/1/68) که قبلا طبق برنامه ایمن سازی علیه هپاتیت Bواکسینه نشده اند، از طریق اداره کل انتقال خون استان به مراکز بهداشتی درمانی مجری برنامه واکسیناسیون معرفی شده و واکسن هپاتیت Bو کارت واکسیناسیون ویژه اهداکنندگان خون دریافت خواهند کرد.