خبرگزاری مهر- گروه استان ها: در هشتمین روز از محرم، بازار اراک صحنه روایت بخش کوچکی از واقعه عظیم کربلا شد و آئین تاریخی تعزیه سیار، دوستداران سرور و سالار شهیدان را به تماشا و سوگواری فراخواند.
براساس این گزارش، این آئین تاریخی مذهبی ریشه در هیات های سوگواری مذهبی قدیمی شهر اراک از جمله هیات های دو محله مرکزی شهر دارد و در فهرست آئین های عاشورایی ملی کشور به ثبت رسیده است.
در این آئین که دو قرن قدمت دارد، کاروان شتران، دسته های عزاداری و گروه های شبیه خوانان وارد بازار می شوند و هر دسته به طور مجزا گوشه هایی از یک تعزیه را می خوانند و این تعزیه را تا انتهای بازار ادامه می دهند.
این آئین مذهبی و تاریخی چندین سال است که احیا شده و از سال ۹۲ تاکنون، طی دهه اول محرم قبل از روزهای تاسوعا و عاشورا با حضور گروه های متعدد تعزیه خوان و هیات های مذهبی در اراک برگزار می شود.
استاندار مرکزی که در این مراسم حضور یافته بود، اظهار داشت: مکتب عاشورایی باید در جامعه ترویج و نهادینه شود تا در برابر هجمه های دشمن با الگوگیری از نهضت ایثار و شهادت، ایستادگی کنیم.
سید علی آقازاده گفت: امروز دشمن هجمه های مختلفی را در قالب جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی دنبال می کند که یکی از این موضوعات، حوزه فرهنگی است.
وی افزود: طی چهار دهه عمر انقلاب اسلامی، ملت ایران همواره با بهره گیری از مولفه های ارزشمند مکتب حسینی و فرهنگ ایثار و فداکاری، مقابل دشمن ایستاده و از نظام اسلامی با تمام توان پشتیبانی کرده اند.
آقازاده خاطرنشان ساخت: امروز جمهوری اسلامی در منطقه از اقتدار همه جانبه برخوردار است و با بهره گیری از استعدادهای بسیار و جوانان مستعد و با تعهد، قطعا می تواند رشد و توسعه روزافزون داشته باشد.
مراسم عزاداری و سوگواری ماه های محرم و صفر از جمله آیین های سنتی است که در جای جای ایران هر ساله برگزار می شود و این آیین دارای تفاوت ها و ظرایف خاصی است که آن را در هر منطقه از کشور از سایر مناطق متمایز می کند.
گفتنی است تاکنون ۱۳ آئین و مراسم مذهبی ویژه ایام محرم و عاشورای استان مرکزی ثبت ملی شده که مراسم تعزیه سیار اراک یکی از این آئین ها است.