به گزارش خبرنگار مهر، انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به نبی اکرم (ص) که بیش از یک سال پیش روزنامه های دانمارکی آغازگر آن بودند، کشورهای اسلامی را بر آن داشت تا به منظور معرفی حضرت محمد (ص) و ارائه سیره نبوی و اندیشه های تابناک او به چاره اندیشی پرداخته و برای تبیین دقیق و صحیح آموزه های اسلام اقدام کنند.
در واقع می توان گفت انتشار این کاریکاتورهای موهن بهانه ای شد تا کشورهای اسلامی با آنچه در توان دارند با تدابیر و اراده ای راسخ به معرفی حضرت محمد (ص) اقدام کنند و اندیشه های او را نه تنها به غربیها بلکه به مسلمانان جهان اسلام نیز معرفی کنند تا بازتاب مثبت و سازنده آن مانع از ادامه اهانت نه تنها به ساحت مقدس نبی اکرم (ص) شود، بلکه از اهانت به انبیاء الهی دیگر نیز جلوگیری و ممانعت به عمل آید.
در این راستا می توان به دیدارهایی که علمای دینی با یکدیگر داشتند اشاره کرد، طی این دیدارها ضمن گفتگو درباره سیره نبوی راهکارهایی برای معرفی حضرت محمد (ص) و در واقع دفاع از شخصیت بی نظیر او ارائه شد.
انتشار و توزیع کتابهایی که سیره نبوی را تشریح می کنند، در جهت معرفی نبی اکرم (ص) تأثیر همه جانبه ای داشته که هر یک از کشورهای اسلامی با انتشار این کتابها در میان اقلیت مسلمان غرب و ترجمه به زبانهای غربی زمینه های لازم برای آشنایی غربیها را با کتب اسلامی فراهم آوردند.
از سوی دیگر تشکیل ستادهای معرفی اسلام و راه اندازی پایگاههای اطلاع رسانی معرفی پیامبر اکرم(ص) ضمن این فعالیتهای فرهنگی قرار گرفت.
این در حالی است که نه تنها مسلمانان کشورهای اسلامی بلکه اقلیت مسلمان کشورهای غیر اسلامی با ابتکاراتی که ارائه می کردند شخصیت والای حضرت محمد (ص) را با سرودهای اسلامی معرفی کرده و در جشنواره های مختلف برای غیر مسلمانان به اجرا در می آوردند تا در این راستا اشاعه عشق و صلح به جهان را مورد تأکید قرار دهند.
برخی از کارشناسان زبان هنر را بهترین ابزار برای معرفی پیامبر(ص) می دانند، زیرا زبان هنر ماندگارترین و تأثیر گذارترین زبان است و همه انسانها متناسب با درک و بینش خود با آن ارتباط برقرار می کنند. از این رو نویسندگان و هنرمندان به بهترین شیوه آن هم با نوشتن داستان و ساختن فیلمهایی در راستای معرفی رسولی که مظهر رحمت و عطوفت است به جنگ با خشونت می پردازند تا جائیکه تصمیم بر تأسیس یک بنیاد هنری به نام رسول اعظم گرفته شد و با مشارکت تمام کشورهای اسلامی ، جایزه ای نفیس به تولید کنندگان بهترین فیلم و بهترین کتاب در نظر گرفته شد تا هنرمندان به فعالیت در زمینه هنر دینی و معنوی علاقمند شوند.
از سوی دیگر می توان اذعان داشت که پیروی از سیره پیامبر(ص) بهترین روش برای معرفی آن حضرت است، چرا که رسول اکرم(ص)، مظهر رحمت است و مسلمانان باید ایشان را الگوی خود قرار داده، راستگو، مهربان و وفادار به عهد و پیمان باشند و تمامی آموزه های اسلام را اجرا کنند. از سویی احترام به همه انسانها و تمام ادیان از وپژگی پیروان راستین پیامبر اسلام(ص) است که مسلمانان باید از هر قوم و ملیتی که هستند احترام بگذارند و بدانند که اسلام نه دین شمشیر که آئین صلح، صفا و محبت است.
چه خوب بود قبل از آنکه غربیها به کریه نشان دادن نبی گرامی ما اقدام کنند ما پیش دستی می کردیم و به معرفی حضرت محمد (ص) می پرداختیم تا ابهامات و شبهات آنها درباره اسلام و مسلمانان کاملا از بین برود.