خبرگزاری مهر - گروه استانها: مجله «ایرانمهر» که بهصورت دیجیتال منتشر میشود فرصتی برای مرور رویدادهای استانهای مختلف از دریچه نگاه خبرنگاران استانی مهر است، رویدادهایی که در قالب گزارش، گفتگو و عکس پیش روی نگاه مخاطبان خبرگزاری مهر قرار میگیرد.
آیینهای سنتی عاشورایی روایت گر عاشقانهای حزنانگیز از مردمان ایران است، روایت این عاشقانه از روزها قبل از محرم شروع میشود و تا هفتهها بعد از اربعین ادامه دارد، از ایامی که همهچیز مهیای عرض ارادتی دیگر است. خیمهها در شهر پا میگیرد؛ دیوارها و خیابانها سیاهپوش میشوند و نوحههای محلی تا روستاهای دورافتاده ضجه میزنند.
در این شماره از مجله «ایرانمهر» نگاهی به آئینهای عاشورایی اقوام ایرانی خواهیم داشت تا بستری برای مستندسازی این آئینها در استانهای مختلف باشد.
همچنین این شماره مجله «ایرانمهر» حدود ۴۰ گزارش در موضوعات مختلف از ۳۱ استان کشور را در برمیگیرد تا تصویری از دغدغههای مهم استانی را پیش روی مخاطب قرار دهد. دغدغههایی که برخی از آنها در روستایی دورافتاده رقم میخورد و برخی از آنها در مرکز استان؛ برخی از آنها فرصتها را به رخ میکشد و برخی تهدیدها را به چالش.
در این شماره مجله «ایرانمهر» ماجرای «پارک بزرگ تبریز» را میخوانیم. کتاب سبز تاریخ را ببند، آن را کنار بگذار و از پنجره بیرون را ببین.... چیزی از «باغ شهر تبریز» در «کلانشهر تبریز» باقی نمانده است. مسافرانی که با ذهنیتی سبز به تبریز سفر میکنند، وقتیکه در هواپیما بر فراز این شهر قرار میگیرند، میگویند «فکر نمیکردیم تبریز هم بیابانی باشد». مشروح این گزارش را در بخش جامعه مجله ایرانمهر بخوانید.
هزارتوی مشکلات «چالوس»، «زیرساختهای مرز مهران نیمهکاره است»، «مردم منطقه سیستان محروم از آبوهوا»، «نگهبانان شهر کرمان اسیر خشکسالی»، «بیقانونی در مجمع قانونگذار شهری» و «محرومیت قصه نیست» از گزارشهای بخش جامعه این شماره مجله «ایرانمهر» است.
در بخش فرهنگ گزارشهایی از استانهای مختلف را مرور میکنیم. «گامی در دوزخ گامی در بهشت» عنوان نمایشی است که برای تماشای آن دعوتشدهای، گاهی سر رفتن و نرفتن با خود کلنجار میروی، تصویر غیرواضح مردی که روی پیت حلبی نشسته و سر در گریبان است که با چاپ آبیرنگ روی بروشور کاغذی نقش بسته تو را در خود فرو برده که ناگاه تصویر همان مرد با چاپ قرمز روی تصویر آبی توجهت را جلب میکند. برای خواندن این روایت به بخش فرهنگ و هنر مجله ایرانمهر مراجعه کنید.
«گیوهدوزی» با قدمتی دیرینه، اکنون به همت فعالان این حوزه ابعاد جهانی یافته و در انتظار حمایت مسئولان است، هنری که حالا خودش را هم به اروپا رسانده تا نمادی از هنرمندی مردمان این دیار باشد. مشروح این گزارش را در این شماره از مجله «ایرانمهر» میخوانیم.
ویرانهای به نام قلعه باستانی« کنگلو»، « تپه تاریخی خاک میخورد»، «نماد تاریخ۲۰۰ ساله در معرض نابودی»، «انتقاد کارشناسان از مرمت غیراصولی پل تاریخ آققلا» و «بوم گردی دریچهای به توسعه اقتصادی» از گزارشهایی است که برای خواندن آنها باید به بخش میراث مجله «ایرانمهر» مراجعه کنید.
گیلان روزگاری قطب نوغانداری و ابریشم در کشور بود اما این صنعت که طی دو دهه اخیر حالوروز خوشی نداشته است با اجرای بستههای حمایتی جانی تازه یافته ولی همچنان نیازمند حمایت مسئولان است. برای خواندن این گزارش به بخش اقتصاد مجله «ایرانمهر» مراجعه کنید.
«تعاون» فرصت مغفول اشتغالزایی، «افزایش ۵۰ درصدی قیمت نوشتافزار در مشهد»، «حال ناخوش ساختوساز مسکن در بیرجند»، «زخم بیکاری بر تنِ محرومیت»، «فرصتها و تهدیدهای بندرهای چابهار و گوادر»، «مرغ از سفره مردم پر کشید»، « دستهای کشاورزان در پوست گردو» و «دپوی سیب در کنار جادهها ممنوع شد» از دیگر گزارشهای این شماره مجله ایرانمهر است.
برای دریافت شماره سی و یکم مجله «ایرانمهر» اینجا کلیک کنید.