به گزارش خبرنگار مهر در چهارمین روز از هفته دفاع مقدس، مراسم گرامیداشت این مناسبت پیش از ظهر امروز سه شنبه سوم مهرماه با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل سالن سینمای این وزارتخانه در تهران برگزار شد.
صالحی در این مراسم دفاع مقدس را لیله القدری برای همه ایرانیان و تاریخ ایران توصیف کرد و گفت: اگر لیله القدر به معنی شب نزول ملائک و شبی که تحویل سال در آن اتفاق می افتد و از هزار ماه برتر و بافضیلت تر است، باشد، هشت سال دفاع مقدس در تاریخ ایران زمین چنین جایگاهی را دارد و این تفسیر و تأویل، گزافه گویی نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما در تاریخ ایران حداقل در ۲۰۰ سال گذشته، حافظه تاریخی مان در نبردهای ایرانی همواره با هجوم خارجی ها و شکست ما، گره خورده است. این حافظه شکست چه در اواخر دوره صفویه و چه دوره های بعدی، فضایی از نوعی تزلزل و بی اعتمادی ملی را فراهم می کرد اما هشت سال دفاع مقدس در این حافظه تاریخی، تغییر اساسی ایجاد کرد.
وی گفت: ما در جنگی قرار گرفتیم که دو امپراطوری شرق و غرب و ارتجاع منطقه به ما حمله کردند و نه تنها یک وجب که هزاران کیلومتر از خاک ایران را تصرف کردند اما علیرغم این ائتلاف جهانی علیه ایران، ایران از جنگ سربلند بیرون آمد و یک وجب از خاک خود را تسلیم دشمن نکرد و به این ترتیب، تغییر اساسی در حافظه جمعی ۲۰۰ ساله ایرانیان به وجود آمد.
صالحی خاطرنشان کرد: نکته دیگر به ویژگی تاریخی و اقلیمی ایران باز میگردد؛ ما در کشورمان تنوع اقوام و مذاهب داریم. وحدت ملی ایران را در طول سالهای متمادی، عواملی حفظ کردند که ازجمله آنها دین و زبان فارسی است اما در دوره دفاع مقدس یک عامل وحدت بخش ملی به این عوامل اضافه شد و آن این بود که گستره جغرافیایی مدافعان این سرزمین، از شمال تا جنوب همه حس کردند که در کنار یکدیگر در هشت سال برای حفظ ارزش های دینی، ملی و انقلابی جنگیدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: به این ترتیب زنجیر دیگری برای وحدت ملی پدید آمد که اکنون همه اقوام ایرانی حس می کنند تاریخ مشترکی دارند و در غم و رنج و شادی همدیگر شریک بوده و هستند؛ در ایران شهدای عرب، بلوچ، لر و بختیاری و شهدای ادیان توحیدی و مذاهب و فرق مختلف اسلامی، همه کنار هم قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه دوران هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از ارزش های ملی، انقلابی و دینی، بسیار به کمک ما آمده است، گفت: ما در هیچ دوره تاریخی، چنین وسعتی از هماهنگی اقوام و مذاهب و کنار هم قرار گرفتن آنها را نداشته ایم. این هشت سال چنین تجربه ای را برای ایران زمین داشت.
صالحی در پایان سخنان خود از فرصت الگوسازی و الگو دهی که هشت سال دفاع مقدس به ایرانیان آموخت، سخن گفت و یادآو رشد: گستردگی ایرانی و جغرافیایی حضور ایرانیان در دوران دفاع مقدس خاص و متمایز است؛ امروز هر فردی می تواند ده ها الگو از دوران دفاع مقدس برای خود بیابد.
براساس این گزارش در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس از هنرمندان شاخص دوران دفاع مقدس با اهدای لوح تقدیر و جوایزی به شرح زیر تقدیر شد:
انسیه شاه حسینی، فیلمنامه نویس و کارگردان دفاع مقدس
جمشید جم، سراینده ترانه «یار دبستانی»
سیاوش طهمورث، بازیگر فیلم های دوران دفاع مقدس
کمال الدین شاهرخ، عکاس خبری مرتبط با دفاع مقدس
نصرالله قادری، کارگردان آثار سینمایی ژانر دفاع مقدس
علی سلیمانی، بازیگر فیلم های ژانر دفاع مقدس
داوود نیکنام، خوشنویس آثار مرتبط با دفاع مقدس
مجید فدایی منش، هنرمند حوزه دفاع مقدس
محمدمهدی سیار، شاعر جوان و سراینده اشعاری با مضامین دوران دفاع مقدس
رحیم مخدومی، نویسنده آثاری با مضمون آثار دفاع مقدس