به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای گلستان، علی نظری اظهار کرد: باوجود افزایش هشت درصدی بارشهای امسال، نسبت به دراز مدت هفت درصد کاهش را نشان داده و رودخانههای استان در حال فصلی شدن است.
وی افزود: در رودخانهها نسبت به سال گذشته بین ۴۰ تا ۵۰ درصد و نسبت به درازمدت بین ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش آب داریم که با توجه به تغییر اقلیم، خشکسالی، افزایش دما و افزایش جمعیت باید مدیریت عرضه و تقاضا باهم انجام شود در غیر این صورت شود آب موجود حتی پاسخگوی نیازهای فعلی جامعه هم نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای با اشاره به سدسازیهای انجامشده در گلستان تصریح کرد: هدف اصلی سدسازی در استان کنترل سیل، تأمین آب شرب و صنعت و افزایش ضریب تأمین آب کشاورزی است.
به گفته وی، در صورت تخصیص بهموقع اعتبارات و سرعت بخشیدن به سدسازیها، میتوان از وقوع بلایای طبیعی و خسارتهای ناشی از آنکه هرساله در این استان اتفاق میافتد، جلوگیری کرده و تأمین آب در بخشهای شرب، صنعت و مواردی ازایندست نیز به وقفه نمیافتد.
نظری گفت: طرح احیا و تعادل بخشی در استان در حال اجرا است و تاکنون ۱۶ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان شناساییشده است که از این تعداد دو هزار و ۵۰۰ چاه مسلوبالمنفعه و دو هزار و ۵۳۰ حلقه چاه نیز تعیین تکلیف شده است و همچنین امسال چهار هزار حلقه چاه نیز تعیین تکلیف میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان افزود: مجموع برداشت چاههای غیرمجاز در استان ۱۶۰ میلیون مترمکعب است درحالیکه از چاههای مجاز استان یک میلیارد مترمکعب آب برداشت میشود.