بوشهر - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید بر شناسایی مادران باردار، گفت: ارائه خدمات مراقبتی به مادران باردار استان بوشهر افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمحمد خواجه‌ئیان پیش از ظهر سه‌شنبه در نشست هم اندیشی مشترک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و شبکه بهداشت و درمان تنگستان اظهار داشت: برای تمامی مواردی که برای خدمت‌رسانی به مردم تعریف شده است برنامه ریزی شود.

وی ضمن تشکر از روند رو به رشد و پیشرفت شاخص های بهداشتی شبکه بهداشت و درمان تنگستان از کیفیت مناسب خدمات بهورزان در طرح تحول سلامت تشکر کرد و گفت: در شهرستان تنگستان شاهد تحولات مناسبی در زمینه خدمت دهی به مردم بوده ایم اما نیاز است برای تمامی مواردی که برای خدمت‌رسانی به مردم تعریف شده است برنامه ریزی شود.

خواجه ئیان با اشاره به اهمیت مراقبت‌های دوران بارداری افزود: مادران باردار باید در جمعیت‌های شهری و روستایی در کمترین زمان شناسایی شوند و مراقبت‌های لازم در تمام سطوح پزشک، ماما و بهورز برای آنها انجام و به صورت مستمر پیگیری شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: لزوم توجه به بیماری، سوابق بارداری و نتایج آزمایشات مادران باردار در به نتیجه رساندن یک بارداری سالم مهم و موثر است که نیاز است کارشناسان ستادی با دقت و توجه بیشتری این موضوع را پیگیری کنند.

وی تصریح کرد: اگر به هر طریق مرگ مادر، نوزاد و یا حتی جنینی اتفاق بیافتد، همه ما مقصر هستیم و جلوگیری از این اتفاق نیاز به دقت در انجام مراقبت ها در تمام سطوح دارد.

ارتقای شاخص‌های بهداشتی در تنگستان

عادل مقدس سرپرست شبکه بهداشت و درمان تنگستان نیز ‌با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در راستای خدمت‌رسانی به مردم گفت: تلاش شده در مراجعات مردم به مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت بر روی کیفیت ارائه خدمات بیش تر از کمیت خدمات تمرکز شود.

وی ادامه داد: شاخص های بهداشتی شهرستان در سطح پایینی بود که در یک سال گذشته با تلاش هایی که صورت گرفت این شاخص ها به حد مطلوبی ارتقا یافته است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان تنگستان ، از برگزاری جلسات منظم با مسئولین واحدهای ستادی و سرپرستان مراکز، بازدید گروهی از مراکز خدمات جامع سلامت ، تعیین دو شاخص دارای اولویت هر واحد و برنامه ریزی و اجرا و پایش برنامه ها در طول سال ، به عنوان برنامه های اجرایی و نظارتی برای بهبود شاخص های بهداشتی نام برد.

مقدس افزود: در بحث عمرانی در تنگستان، افتتاح ۱۰ خانه بهداشت از دهه فجر سال گذشته تاکنون، افتتاح و واگذاری کلینیک سلامت دهان و دندان، راه اندازی آزمایشگاه مرکز خدمات جامع سلامت شهید رجایی اهرم و پروژه احداث مرکز خدمات جامع سلامت پهلوانکشی را شاهد بوده‌ایم و در این میان اجرای دکوراسیون داخلی واحدهای مراکز (دندانپزشکی، احیا، تزریقات، مامایی ) برای ایجاد محیط مطلوب‌تر انجام شده است.

محمد مهدی خواجه‌ئیان معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز از تلاش‌های مجموعه بهداشت و درمان تنگستان تشکر کرد و گفت: در واقع نشست های هم اندیشی برای مشخص شدن میزان پیشرفت شاخص های بهداشتی، مشخص شدن نواقص و ارائه راهکار برای برطرف شدن آنهاست و انتظار می‌رود پس از آن واحدهای ستادی با انجام برنامه ریزی های مناسب، خدمات باکیفیت‌تری را به مردم ارائه دهند و شاخص های بهداشتی را ارتقا بخشند.