حمیدرضا حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه امسال با توجه به وضعیت دولت، کاهش بودجه را در تمامی بخشها وجود داشت، بیان کرد: تلاش شد تا با اعتبارات موجود حوزه آب عشایر تقویت شود لذا بر این اساس ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای سال جاری مصوب شد و در حال پیگیری جذب اعتبارات از محل منابع ملی هستیم.
وی بابیان اینکه اعتبارات منابع ملی حوزه عشایر استان سمنان رقمی معادل یک میلیارد تومان است، افزود: از این میزان که ۵۵ درصد تخصیص یافت و میکوشیم تا این رقمها را به سمت تامین منابع آبی سوق دهیم.
بهبود کیفیت خدمات به عشایر در دستور کار
مدیرکل امور عشایر استان سمنان بابیان اینکه در تلاش برای رساندن تأمین اعتبارات لازم به میزان رقم سال قبل هستیم، ابراز داشت: با توجه به وضعیت خشکسالی بهویژه در دهستان خارتوران عمده اعتبارات به سمت بهبود منابع آبی عشایر شرق استان داده شد تا بتوانیم تنش آبی این منطقه را به حداقل برسانیم.
حسینی در ادامه تصریح کرد: پیشبینی میشود از محل ارزشافزوده تا انتهای سال نزدیک به یک میلیارد تومان جذب منابع را شاهد باشیم که این امر میتواند برای تقویت کیفیت خدمات بهتر به مردم بسیار کمک کند.
وی بابیان اینکه تسهیلات پرداختی حوزه عشایری در قالب ماده ۱۰ و ۱۲ چهار درصد قرضالحسنه است، افزود: تا کنون رقمی معادل پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات متمرکز ملی برش استانی دریافت شد که بر اساس شاخصهای مشخص بین شهرستانهای استان سمنان توزیعشده است.
پیش بینی تولید یک هزار تن گوشت قرمز
مدیرکل امور عشایر استان سمنان همچنین ابراز داشت: بخشی از تسهیلات پرداختی حوزه عشایر به شرکتهای تعاونی و صندوق خرد زنان عشایری تعلق دارد و بخشی دیگر تا سقف ۳۰میلیون تومان در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت که این رقم سهلالوصول است.
حسینی در ادامه تصریح کرد: برش اعتباری دیگری باهدف تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش وجود دارد که در قالببند ب ماده ۵۲ از محل صندوق توسعه ملی تأمین میشود ۱۰ درصد و یکساله بوده و سقفی هم برای آن در نظر گرفته نمیشود و تاکنون بر اساس آن پنج میلیارد تومان در سطح استان توزیعشده است.
وی بابیان اینکه عشایر در مرحله جذب این منابع اعتباری در قالب تولید زنجیره تولید گوشت قرمز و تأمین علوفه دامی هستند، افزود: پیشبینی میشود با جذب ۱۰۰ درصدی این منابع ۵۷ هزار رأس پرواربندی دام انجام شود و بهطور متوسط حدود نزدیک ۱۰۰۰تن تولید گوشت قرمز را در کنار تولید ۹ هزار و ۳۳۰ تن هرساله، امسال شاهد باشیم.
انجام روند تامین نهاده جو عشایر
مدیرکل امور عشایر استان سمنان بابیان اینکه طی دوماهه اخیر بارندگی در سطح استان بسیار کم و پراکنده بود، ابراز داشت: با توجه به برآوردها ۲۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش بارندگی را شاهد هستیم که پیشبینی میشود طی شش ماه دوم سال جاری به دلیل نا مطلوب بودن مرتع قشلاق، عشایر با مشکل مواجه باشند بنابراین پیگیری تأمین علوفه موردنظر در دستور کار قرار دارد.
حسینی بابیان اینکه توزیع علوفه در مناطق عشایری پیگیری میشود، تصریح کرد: با توجه به نوسان قیمت، عدم ذخیرهسازی و قیمت بالای نهاده جو از محل نقدینگی میکوشیم تا با تأمین و خرید نهادهها بتوانیم عدم ذخیرهسازی جو ناشی از نوسان قیمت را جبران کنیم.
وی افزود: قیمت اعلامشده جو یک هزار و ۸۰ تومان و در بازار آزاد یک هزار و ۳۰۰ تومان بود درنتیجه ذخیرهسازی آن اتفاق نیفتاد بنابراین از طریق استانداری و وزارت جهاد کشاورزی پیگیری ادامه یافت تا حدود ۲۰ هزار تن جو در ششماهه دوم باقیمت مدتدار برای عشایر تأمین شود و منتظر بازخورد مثبت آن هستیم.
توزیع ۴۰۰پنل خورشیدی در بین عشایر
مدیرکل امور عشایر استان سمنان بابیان اینکه در بحث انرژیهای نو و تجدید پذیر در حوزه عشایر نیز پیگیری میشود، ابراز داشت: در استان ۳۲۰ روز تابش آفتاب وجود دارد بنابراین برای برخورداری از این ظرفیت خدادادی توزیع پنلهای خورشیدی بهصورت رایگان برای عشایر آغازشده است.
حسینی در ادامه با ابراز اینکه تاکنون ۴۰۰ پنل خورشیدی بین عشایر استان سمنان توزیعشده است که این روند ادامهدار خواهد بود، تصریح کرد: میکوشیم از طریق ارزشافزوده در اختیار فرمانداریها کار تأمین آب گرم حمام و چشمههای بهداشتی را با این پنلها به سرانجام برسانیم.
وی بابیان اینکه ۲۲ پروژه طی هفته دولت امسال در امور عشایر استان سمنان به بهرهبرداری رسید، افزود: هشت میلیارد و ۷۰۰میلیون ریال اعتبار برای این پروژهها هزینه شد که اشتغال ۵۱ نفر و بهرهمندی ۲۵۰خانوار از محل این طرحها را فراهم کرد.