سمنان - رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه خرید جو برای عشایر صرفه و توجیه اقتصادی ندارد، گفت: تعلیف به استفاده از روش‌های علمی مانند کنستانتره باید جایگزین تعلیف با جو باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، کرم علی قندالی ظهر چهارشنبه در نشست شورای عشایری استان سمنان در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری، ضمن بیان اینکه روش‌های علمی و نوین باید جایگزین تعلیف سنتی گوسفندان و دام عشایر شود، بیان کرد: جایگزینی کنستانتره با جو باید اولویت عشایر باشد چراکه دیگر تعلیف دام با جو صرفه و توجیه اقتصادی ندارد.

وی افزود: به ازای هر ۱۲ کیلوگرم جو یک کیلوگرم گوشت تولید می‌شود و این در حالی است که به ازای هر هفت کیلوگرم کنستانتره یک کیلوگرم گوشت تولید می‌شود و از سوی دیگر قیمت تمام‌شده جو در بازار برای عشایر و دامداران اصلاً به‌صرفه نیست.

حرکت به سوی روش‌های نوین تعلیف دام

معاون وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه عشایر باید به‌سوی تعلیف دام به روش علمی و استفاده از کنستانتره پیش روند، تأکید کرد: باید از روش‌های سنتی تعلیف دام‌های سبک و سنگین استفاده کرد تا بتوان مشکلات نقدینگی را کاهش داد.

قندالی دیگر سیاست امور عشایری را تغییر در الگوی دامداری دانست و بابیان اینکه عشایر باید به سمت تحول در نحوه مصرف و مدیریت گله پیش روند، گفت: بیش از ۷۰ درصد درآمد عشایر از طریق دام تأمین می‌شود پس باید نگاه ویژه‌ای به مقوله دامداری برای عشایر داشت که با چنین اقلیم و خشک‌سالی که امروز با آن روبرو هستیم نیاز به تغییر سبک‌ها در دامداری داریم.

وی گیاهان دارویی و صنایع‌دستی، گردشگری، لبنیات و ... را ظرفیت‌های تولیدی برای ارتقای وضعیت اقتصادی خانوار عشایر دانست و گفت: باید در راستای توانمندسازی خانوار عشایر و جلوگیری از مهاجرت به شهرها اهتمام داشته باشیم.

رئیس امور عشایری کشور بابیان اینکه استان سمنان جمعیت عشایر کمی دارد اما تأثیرگذاری بسزایی در این استان دیده می‌شود، گفت: سرانه دام عشایر در کشور ۱۱۱ رأس است اما این میزان در سمنان ۲۵۰ راس قلمداد می‌شود که نشان می‌دهد تاثیرگذاری عشایر در تولید گوشت و لبنیات تا چه میزان است.