اراک- مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: طبق آمار در حال حاضر نرخ سالمندی در استان مرکزی ۱۰.۸درصد است و این استان بعد از مازندران و گیلان، سومین استان پیر کشور به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا امینی شامگاه دوشنبه در نشست صمیمی استاندار مرکزی با سالمندان، فرهیختگان و نخبگان استان در اراک، اظهار داشت: آنچه امروز برای ما حائز اهمیت است وضعیت سالمندی استان مرکزی است و استان مرکزی با نرخ حدود ۱۰ و۸۷ صدم درصد به عنوان سومین استان پیر کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: ساوه با نرخ ۷.۷۳صدم درصد کمترین سالمند را در خود گنجانده و شهرستان تفرش هم با نرخ ۱۹ و ۷۸ صدم درصد بالاترین نرخ سالمندی استان را به خود اختصاص داده است.

مدیر کل بهزیستی ادامه داد: با توجه به نرخ بالای سالمندی در استان مرکزی بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ نفر سالمند تحت پوشش اداره بهزیستی استان مرکزی و تعداد بسیار زیادی هم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارند و از خدمات مستمر و غیر مستمر این دو نهاد حمایتی برخوردار هستند.

امینی خاطرنشان کرد: هم اکنون بالغ بر ۶۰۰ نفر از سالمندان استان مرکزی از خدمات هفت مرکز شبانه روزی، دو مرکز روزانه و سه مرکز مراقبتی بهزیستی استان مرکزی بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: نکته قابل توجه اینکه، سیاست سازمان بهزیستی کشور مبنی بر گسترش فعالیت های سالمندی در مراکز نمی باشد و این به عنوان یک باور درست برای همگان می بایستی تبیین شود که ما در استان به دنبال توسعه فعالیت های مراقبت از سالمندان در منزل هستیم.

امینی تصریح کرد: سالمندی به عنوان یک پدیده طبیعی در زندگی و مراحل رشد انسانی است و می‌بایست یک سالمند در کنار خانواده و به دور از هرگونه انزوا زندگی کند و از خدمات سالمندی همچون طب سالمندی، روانشناسی سالمندی، مراقبت های سالمندی، تغذیه سالمندی و... در کنار خانواده خود بهره مند شود.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه شعار هفته جهانی سالمند امسال «گرامیداشت پیشکسوتان و مدافعان حقوق سالمندان» تعیین شده، بیان داشت: شورای ساماندهی سالمندان استان مرکزی برای بهبود شرایط سالمندان استان، پیشنهاداتی را به استانداری ارائه داده که از جمله آن می توان به تاسیس دهکده سلامت با رعایت تمامی اصول و استانداردهای مناسب سازی به منظور استفاده سالمندان، تاسیس آموزشکده سالمندان به منظور ارائه روش زندگی سالم سالمندی، تاسیس کتابخانه ویژه سالمندان به منظور پر کردن اوقات فراغت این قشر و همچنین ایجاد یک پارک سالمندی همراه با رعایت تمامی استانداردهای مناسب سازی جهت گذراندن اوقات فراغت در محیط سالم اشاره کرد.