به گزارش خبرنگار مهر، در نشست خبری یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران که بعد از ظهر سه شنبه با حضور اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز برگزار شد؛ دبیر اجرایی این کنگره با یادآور اینکه سابقه کنگره به ملی مهندسی عمران به سال ۱۳۵۰ برمی گردد در جمع خبرنگاران گفت: تا امروز یک کنگره بین المللی برگزار شده است.
احمد انوار با بیان اینکه مجموعه کنگره ها توسط هیئت امنا متشکل از ۱۵ دانشگاه و یک پژوهشگاه سازمان دهی می شود از برگزاری کنگره دوازدهم در سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: دبیرخانه دائمی همواره در دانشگاه شیراز از دوره اول حضور داشته است.
وی با این حال اعلام کرد: تا ۳۰ مهر مهلت ارسال چکیده مقالات است و تا پایان ۳۰ دی ماه مقالات کامل باید ارسال شود و پروسه داوری یک ماه است که تا پایان بهمن نتایج مشخص می شود.
دبیر اجرایی این کنگره خبر داد: تاکنون ۳۵۰ بسته شامل پوستر و نامه به مراکز علمی و دانشگاه ها ارسال شده است.
انوار در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درخصوص ثبت این مقالات در مراجع علمی معتبر گفت: برای ثبت در ISC مراحل را طی کردیم و تمامی مقالات در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه می شوند.
نگهداری، مرمت، بازسازی و بهسازی سازه های عمرانی محور کنگره است
این در حالیست که دبیرعلمی کنگره هم از برگزاری این رویداد در روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ۹۸ خبر داد و افزود: محور کنگره به نگهداری، مرمت، بازسازی و بهسازی سازه های عمرانی اختصاص یافته است.
پروفسور قاسم حبیب آگهی درعین حال تصریح کرد: انتظار این است دانشگاه های کشور که تحقیقاتی در این زمینه محوری و دیگر محورها دارند، دستاوردهایشان را ارایه کنند.
وی از مطرح شدن موضوع هایی مانند ریزگردها، فرونشست زمین، ترافیک و برنامه ریزی حمل و نقل و مسایل شهرسازی و معماری و پدافند غیرعامل در این کنگره خبر داد.
حبیب آگهی تصریح کرد: این کنگره که بزرگترین رویـداد علمی سالانـه مهندسی عمران در سطح کشور می بـاشد، در ادامه مجموعه کنگره هـای مـلّی و بین المللی است که تحت نظارت و راهبرد هیئت امنای متشکل از نمایندگان ۱۶ دانشگاه و پژوهشگاه تراز اول کشور به صورت سالیانه برگزار می شود تا امکان ارائه آخرین دستاوردهای علمی و فناورانه متخصصین دانشگاهی و اصحاب صنعت ساخت و ساز (شامل مشاوران، پیمانکاران و دیگر عوامل ارائه کننده خدمات مهندسی) به شرکت کنندگان در کنگره از یک سو و تعامل و تبادل اطلاعات بین مجموعه های دانشگاهی و دست اندرکاران این صنعت، از سوی دیگر، فراهم آید.
وی اعلام کرد: ژئوتکنیک، محیط زیست، سـازه و زلـزلـه، مدیریت منابع آب، ژئودزی و ژئوماتیک، معــماری و شــهرســازی، سازه های هیدرولیکی و دریائی، برنامه ریزی و مهندسی حمل و نقل، پـدافـند غـیرعامل و مدیریت بحران، آمــوزش مهـندسی و اخــلاق مهـندسی و مصالح، فنــاوری ســاخت و مـدیـریت پروژه محورهای کنگره است.
دبیرعلمی کنگره ملی مهندسی عمران گفت: امید می رود با تعامل، همکاری، تبادل اطلاعـات و بهرهمندی از نظرات کارشناسان دانشگاهی و صاحبنظران صنعت ساخت و ساز در زمینههای مذکور، اقدام های عملی برنامه ریزی و محقق شود.
به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به لزوم پایش، ارزیابی، احیاء و بازسازی تعداد متنابهی از ساختمان ها و زیرساختهای کشور شامل راه ها، پلها، خطوط انتقال آب، فاضلاب، گاز و نیرو و نیز سازههای هیدرولیکی، دریایی و تاریخی، موضوع محوری کنگره «نگهداری، مرمت و بازسازی و بهسازی ساخته های عمرانی» انتخاب شده است.