سنندج - مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت:از سال ۹۱ تاکنون بیش از هزار میلیارد تومان برای احداث سد قوچه هزینه صرف شده که تا پایان کار بهره برداری از آن ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حاج رسولی ها عصر امروز در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و معاون وزرای نیرو و جهاد کشاورزی از سد قوچم دهگلان اظهارداشت: سد قوچم یک سد خاکی با هسته رسی است که در سال ۹۱ کار احداث آن آغاز شده است و برای احداث این سد هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.

وی افزود: طول تاج این سد هزار و ۸۲۰ متر  و ارتفاع تاج آن از کف سد نیز ۴۵ متر است که قابلیت ذخیره سازی ۶۰ میلیون مترمکعب آب را دارد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: در حال حاضر کار ساخت سد قوچم به اتمام رسیده و تنها حفر تونل انتقال آّ سد آزاد به این سند باقیمانده که برای آتمام آن نیز ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در حال پیگیری است.

حاج رسولی ها با بیان اینکه اختلاف سطح ۷۰۰ متری سد آزاد و سد قوچم باعث شده تا مجبور به حفر تونل انتقال شویم، یادآور شد: برای احداث این تونل مبلغی بالغ بر ۴۵۰ میلیون تومان اعتبار صرف شده است.

وی بیان کرد: طول این تونل ۱۰.۸ کیلیومتر است که در حال حاضر کار حفر ۸.۳ کیلومتر آن به اتمام رسیده و ۲.۵ کیلیومتر آن باقیمانده که در حال انجام آن هستیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: پس از اتمام کامل پروژه و انتقال آب، ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر برای انتقال آب برای مصرف شرب شهرستان های دهگلان و قروه و ۱۴.۵ کیلومتر از اراضی پایین دست سد قوچم نیاز است که امیدواریم در بودجه سال ۹۸ اعتبار آن تامین شود.

حاج رسولی ها اظهارداشت: با اتمام انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم حدود چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی که در امتداد این خط انتقال قرار دارند از اراضی دیم به آبی تبدیل می شوند تا در توسعه بخش کشاورزی نیز گامی برداشته باشیم.