کرج - وزیر راه و شهرسازی از آزادراه تهران-شمال به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه مهندسی ایران یادکرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی پیش از ظهر شنبه در جریان بازدید از آزادراه تهران – شمال، اظهار کرد: به خاطر این موفقیت مهندسی به دست‌اندرکاران، اجراکنندگان و ملت ایران تبریک می‌گویم.

وی گفت: این پروژه بی‌تردید بزرگ‌ترین پروژه مهندسی ایران در حوزه مهندسی سیویل است که در تاریخ مهندسی کشور بی‌نظیر خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی افزود: با بهره‌برداری از این پروژه مردم خواهند دید که چه عظمت مهندسی خلق‌شده است و باید بابت اجرای آن به جامعه مهندسی کشور و آینده مهندسان جوان بالید.

آخوندی بابیان اینکه اجرای پروژه آزادراه تهران - شمال افق مهمی پیش روی آینده مهندسی کشور است، گفت: استفاده از فناوری‌های نوین و استفاده از رویه بتنی به‌صورت گسترده در این پروژه مشاهده می‌شود.

وی در بخش دیگری گفت: در فاز نخست اجرای پروژه آزادراه تهران- شمال با طول ۳۲ کیلومتر ۱۸ دستگاه پل و تونل اجراشده که در هر طرف حدود ۱۶ کیلومتر تونل وجود دارد.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: تونل البرز در پروژه آزادراه تهران- شمال به طول ۶ هزار و ۴۰۰ متر اجراشده که در ادامه قرار است حفاری‌های دو طرف آن به هم وصل شود.

آخوندی تشریح کرد: در عملیات منطقه دو پروژه آزادراه تهران - شمال به طول ۲۲ کیلومتر حدود ۶۷ درصد تونل و پل اجرایی شده که مشتمل بر ۴۴ دستگاه تونل در این مسیر است.

وی گفت: اتفاق مهندسی مهم و عظیمی در این پروژه وجود دارد که مشتمل بر تهویه تونل ۶ هزار و ۴۰۰ متری و دفع آب‌های زیرزمینی در دو طرف آن است.

وزیر راه و شهرسازی با توضیح اینکه بحث کنترل آتش در تونل عظیم البرز هم کار مهندسی مهمی است، گفت: در طول مسیر رویه بتنی کارشده است. شش پیمانکار برای تحقق این مهم به کار گرفته‌شده‌اند.

آخوندی با اشاره به اینکه کار در پروژه آزادراه تهران- شمال شور و شعف زیادی دارد، گفت: بر روی لایه بتنی در این پروژه کارشده و ظرف ۲۴ ساعت به مقاومت لازم رسیده که این مهم قابل‌ستایش و تقدیر است.

وی در بخش دیگری با تأکید بر اینکه متخصصان ایرانی در تولید سیمان از سنگ‌های معدنی به‌منظور تولید قیر اقدامات مهمی را انجام داده‌اند، گفت: اجرای رویه بتنی در این پروژه کم‌هزینه‌تر از رویه‌های آسفالتی است و طور عمر مفید آن تا ۵۰ سال هم می‌تواند باشد، این نشان می‌دهد که کمترین هزینه نگهداری برای بهره‌برداران آن را در پی خواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز قرار است شاهد اتصال حفاری دو طرف تونل البرز باشیم که طول آن ۶ هزار و ۴۰۰ متر است و رکوردی بی‌نظیر برای کشور محسوب می‌شود.