به گزارش خبرنگار مهر، بر این اساس فارغ التحصیلان رشته های مختلف مشمول قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان به شرط ارائه گواهی از نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر انجام 6 ماه خدمت داوطلبانه بسیجی در جبهه های جنگ تحمیلی از انجام این خدمات معاف می شوند.
همچنین کارمندان رسمی و پیمانی دولت و کادر ثابت نیروهای مسلح با ارائه حکم استخدامی رسمی و معرفی نامه معتبر از محل کار خود و فارغ التحصیلان رشته مامایی نیز بر اساس این آیین نامه از انجام خدمات قانونی معاف شده اند.
خدمات استعدادهای درخشان فارغ التحصیل رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی موضوع آیین نامه سطح بندی عملکرد استثنایی و تسهیلات اعطایی به استعدادهای درخشان در سازمان ها و مراکز آموزشی، پژوهشی یا مدیریتی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقر در شهرهای غیر مجاز تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد بلامانع است.
پزشکان عمومی مرد تنها در سال دوم خدمات خود می توانند از این امتیاز بهره مند شوند.
استعدادهای درخشان موضوع این مصوبه با ارائه مدارکی از جمله برندگان مدال های طلا، نقره و برنز کشوری از المپیادهای ریاضیات، نجوم، فیزیک، شیمی، کامپیوتر و زیستشناسی به تائید وزارت آموزش و پرورش، نفرات اول تا سی ام کنکور سراسری گروه تجربی به تائید سازمان سنجش آموزش کشور و افراد دارای ابداع یا اختراع ثبت شده در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی در زمینه علوم پزشکی به تائید معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قابل شناسایی خواهند بود.
همچنین نفرات اول تا دهم آزمون های کشوری جامع علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، پیش کارورزی و ورودی دستیاری تخصصی پزشکی، دندانپزشکی به تائید معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و برگزیدگان کشوری جشنواره جوان خوارزمی در زمینههای مرتبط با علوم پزشکی و دانشجویان برگزیده در جشنواره رازی به تائید معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می توانند از تسهیلات گروه استعداد درخشان در گذراندن خدمات اجباری پزشکان و پیراپزشکان استفاده کنند.
همچنین مشمولین سطوح دوم و سوم آیین نامه سطح بندی عملکرد استثنایی و تسهیلات اعطایی به استعدادهای درخشان علاوه بر برخورداری از امتیازات گفته شده، اجازه دارند تنها یکبار و در دوره کارورزی در آزمون دستیاری شرکت کنند.
فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و دندانپزشکی هم اگر خدمات قانونی خود را حداکثر 3 ماه پس از تاریخ فارغ التحصیلی خود آغاز کرده باشند و این خدمات را در مناطق با ضریب محرومیت چهار پنجم و محرومتر انجام داده باشند می توانند در آزمون شرکت کنند که در صورت قبولی در آزمون دستیاری خدمت قانونی باید تا زمان شروع دوره دستیاری تداوم پیدا کند و در صورت عدم قبولی نیز به شرط رعایت همین شروط می توانند در آزمون بعدی شرکت کنند.