فرهنگ غلط حاکم بر خانواده ها و همچنین برخورد اطرافیان در خصوص تاخیر در ازدواج دختران ، باعث ایجاد فشارهای اجتماعی و استرس در دختران مجرد می شود.

دکتر غلامرضا علیزاده ، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار مهر ، در خصوص تاثیرات سن ازدواج در تغییر روحیه دختران مجرد ، افزود: به دلیل اینکه دختران در معرض قضاوت دوستان و اقوام قرار دارند هنگامی که سن ازدواج آنان بالا رود برخوردهای اطرافیان و صحبت هایی که در خصوص تاخیر در سن ازدواج و عدم ازدواج آنان می شود باعث بروز نوعی فشار اجتماعی بر روی دختران مجرد خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: تحقیقات انجام شده نشان دهنده این است که در حال حاضر سن ازدواج به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی و نداشتن شغل و مسکن ، 4 یا 5 سال افزایش یافته و فشارهای ناشی اجتماعی از این امر بر روی دختران بسیار بیشتر از پسران مشاهده می شود.

این جامعه شناس تاکید کرد: هنگامی که دختران از دایره تشکیل خانواده دور می شوند باعث می گردد که فشار و استرس عصبی در دختران جوان افزایش یابد و همچنین به دلیل خرده فرهنگ های غلط حاکم بر جامعه از مرد به عنوان تکیه گاه زن نام برده می شود بنابراین دختران مجرد نگران این هستند که در آینده بدون تکیه گاه ، روزهای سختی خواهند داشت.

علیزاده ، شروع استرس ناشی از فشار اجتماعی و فرهنگی دختران را در سنین 26 یا 27 سالگی دانست و گفت: البته گاهی هم استرس ها ناخواسته و گاهی نیز به دلیل اینکه فضای جامعه به گونه ای شده که دختران حتما باید تحصیل کنند باعث می شود که تا پایان یافتن مدت تحصیل ، فکر ازدواج نداشته باشند و پس از آن نیز سن ازدواج دختران بالا رفته است.

این جامعه شناس ادامه داد: استرس باعث ایجاد افسردگی و فشار اجتماعی نیز باعث بروز مشکلات فیزیکی و عصبی می شود بنابراین برای رفع این مشکلات دولت و مسئولان باید با فراهم کردن امکان اشتغال و مسکن برای جوانان ، شرایط ازدواج را برای آنان فراهم کنند و همچنین با فرهنگ سازی در خانواده ها اقداماتی در جهت کاهش فشار اجتماعی و حفظ سلامت و بهداشت روانی و اجتماعی بر جوانان انجام دهند.

وی افزود: همچنین به منظور ایجاد یک تعادل منطقی و عقلانی میان زوجین باید پسران 3 یا 4 سال بزرگتر از دختران باشند در این صورت پدیده آسیب شناختی کاهش پیدا می کند.