به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها، آیتالله سید محمد سعیدی ظهر دوشنبه در نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم که در سالن محراب شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای رهبری و مراجع تقلید احیای مساجد و گسترش فعالیتهای فرهنگی در این مراکز معنوی است، اظهار کرد: ستون فقرات جامعه ایمانی در مساجد شکل میگیرد به همین علت قوام و کارهای ایمانی مردم باید در مسجد دنبال شود.
وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب اسلامی قرآن و مسجد دو رکن جداییناپذیر بودند، اضافه کرد: احیای مساجد موجب احیای فرهنگ قرآن کریم میشود چراکه مسجد با قرآن ارتباط مستقیمی دارند.
تولیت استان مقدس حضرت معصومه(س) با تأکید بر اینکه احیای مساجد با جلسات قرآنی مورد پسند اولیای الهی است، عنوان کرد: اگر بتوانیم فعالیتهای قرآنی را در مساجد ترویج دهیم میتوانیم با همراهی پرشور مردم، احیای مساجد را نیز رقم بزنیم.
ثبتنام سه هزار نفر در دورههای معارفی و قرآنی حرم کریمه اهلبیت(س)
مدیر قرآن و عترت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها نیز با اشاره به تهیه طرح «فروغ وحی» به منظور ارائه سند اقدامات مشترک قرآنی اعتاب مقدس اظهار کرد: از اواخر سال گذشته در ذیل اعتاب مقدس، کارگروههایی تشکیل شد که یکی از آنها کارگروه قرآنی است که در این کارگروه سند اقدامات مشترک قرآنی اعتاب ارائه شده است.
حجتالاسلام سید احمد مشرف اضافه کرد: طرح فروغ هدایت نیز با محوریت گسترش آموزههای معارفی از سالروز ولادت امام هادی علیهالسلام در آستان مقدس کریمه اهلبیت(س) آغاز شده است که آثار و برکات بسیاری را نیز به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: هفته گذشته ثبتنام دورههای جدید آموزش قرآن و معارف حرم مطهر انجام شد و در مجموع نزدیک به سه هزار خواهر و برادر در دورههای معارفی و قرآنی حرم مطهر در سطوح مختلف ثبتنام کردند و دورههای آموزشی نیز از ابتدای هفته جاری آغاز شده است.
مدیر قرآن و عترت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها ادامه داد: نزدیک به یک سوم شرکتکنندگان آزمون سراسری حفظ قرآن کریم از فراگیران مرکز قرآن و حدیث کریمه اهلبیت(س) هستند اما در سامانه اینترنتی ثبتنام این آزمون، در سال گذشته عنوانی برای مرکز قرآن و حدیث آستان درنظر گرفته نشده بود.
اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای فعالیتهای فرهنگی قم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در این جلسه از راهاندازی و تجهیز استودیو قرآنی استان قم یاد کرد و افزود: این ظرفیت با قابلیت ضبط تصویر و صدا در مؤسسه آفاق ایجاد شده اما برای مجموعههای مختلف استان قابل استفاده است.
سید موسی حسینی کاشانی عنوان کرد: بر اساس تفاهمنامهای که میان وزارت ارشاد و فرهنگ و اسلامی و استانداری قم نوشته شده است، ۳۰ میلیارد تومان برای سه سال آینده در عرصههای مختلف فرهنگی از جمله برنامههای قرآنی هزینه میشود.
وی با اشاره به برگزاری آزمون سراسری حفظ قرآن کریم همزمان با ۹ اسفندماه در شهر مقدس قم مطرح کرد: یکی از شاخصهای تأثیرگذار در رتبهبندی فعالیتهای قرآنی استانها کمیت و کیفیت برگزاری این آزمون است و ما سال گذشته با بیش از ۹ هزار و ۱۵۰ شرکتکننده رتبه نخست کشور را به خود اختصاص دادیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم بر لزوم مشارکت دستگاههای مختلف در راستای برگزاری آزمون سراسری حفظ قرآن کریم تاکید کرد و گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز امور قرآنی ادارهکل اوقاف و امور خیریه، اداره قرآن ادارهکل آموزش و پرورش، شبکه معارف و دبیرخانه ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد امسال در برگزاری این آزمون مشارکت ویژه خواهند داشت.
حسینی کاشانی خاطرنشان کرد: جشنواره ملی آیات هر ساله در ۱۰ استان با موضوعهای مرتبط با قرآن کریم برگزار میشود که امسال بخش پوسترهای قرآنی این جشنواره به میزبانی استان قم برگزار خواهد شد.