به گزارش خبرنگار مهر، اصغر نصیری بعدازظهر دوشنبه در مراسم رونمایی از طرح جامع و برنامه راهبردی - عملیاتی توسعه مدیریت پسماند کلانشهر کرج، اظهار کرد: اجرای طرح تفکیک زباله در مناطق ۱۰ گانه شهر کرج به چهار بخش تقسیمشده است.
وی با اشاره به واگذاری حمل و دفن پسماند به بخش خصوصی، گفت: بر اساس قراردادهای جدید در بازه زمانی سهساله حدود ۱۷ میلیارد تومان صرفهجویی میشود یا به عبارتی میتوان گفت؛ هرسال بیش از ۵ میلیارد تومان درزمینهٔ حمل زباله صرفهجویی خواهیم شد.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج تأکید کرد: برای دفن زباله به ازای هر تن، یک هزار تومان صرفهجویی نسبت به سالهای گذشته انجام خواهیم شد.
نصیری اضافه کرد: بر اساس معیارهایی ازجمله آنالیزهای شیمیایی و در نظر گرفتن وضعیت مالی شهرداری کرج یک سناریو مشخص برای طرح جامع مدیریت پسماند از سوی دانشگاه تربیت مدرس ارائه میشود.
وی در بخش دیگری با اشاره به اهمیت تفکیک زباله، گفت: اگر به سمتی حرکت کنیم که زبالهها یک روز در میان جمعآوری شود شهروندان در بحث جداسازی زبالههای تر و خشک مشارکت خوبی خواهند داشت.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با اشاره به اینکه فعالیت کارخانه کمپوست با ظرفیت تولیدی ۴۰۰ تن در روز آغازشده است، گفت: بهروزرسانی امکانات و تجهیزات این کارخانه مدنظر است.
نصیری از پیشنهادی خبر داد که بر مبنای آن میتوان بخشی از تولید کارخانه کمپوست را به تأمین کود برای فضای سبز در اختیار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری اختصاص دهد.
وی حجم تولید روزانه زباله در کرج را ۹۰۰ تن اعلام کرد و گفت: هر ۲۴ ساعت حدود پنج و نیم تن زباله بیمارستانی و عفونی از سطح شهر کرج جمعآوری میشود که مربوط به ۳۳۵ مرکز درمانی است.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با توضیح اینکه اکنون حدود ۱۰۰ هزار مترمکعب شیرابه در حلقه دره تولید میشود، اضافه کرد: اجرایی کردن شیوهنامه وزارت کشور برای ساماندهی پسماندهای عمرانی و ساختمانی از سطح شهر هم با مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری آن انجامشده که تا چند روز آینده عملیاتی خواهد شد.
نصیری اشاره کرد: در بحث اجرایی کردن طرح جامع مدیریت پسماند کرج مباحثی ازجمله بحث تفکیک از مبدأ، تولید کمپوست از مواد عالی و زبالهسوزی از موادی مانند پارچه که ارزش حرارتی بالا دارند، اهمیت زیادی دارد.