شهردار تهران گفت: با استفاده از شرکت های دانش بنیان می توانیم حیات توسعه پایدار شهری را به بافت های ناپایدار شهری بازگردانیم و از توان و دانش جوانان کشور استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی افشانی، در آئین تبادل تفاهم نامه همکاری مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با موضوع تسهیل استقرار استارتاپها و شتاب دهنده ها و مراکز فناوری و کارخانه های نوآوری در بافت فرسوده و پهنه های صنعتی متروکه شهر تهر تهران گفت: یکی از مهمترین برنامه های مدیریت شهر تهران در این دوره توسعه پایدار محلات است.

وی با بیان اینکه زیست پذیری محلات فرسوده و هم بافت ناکارآمد شهری از گذشته یکی از محورهای کاری شهرداری بود، تصریح کرد: تمرکز در گذشته، نوسازی ساختمان های فرسوده بود اما در حال حاضر ما قصد داریم فراتر از نوسازی ساختمان ها در این محلات عمل کنیم و به توسعه پایدار محلات به خصوص محلاتی با بافت ناپایدار شهری تلقی می شوند گام برداریم.

شهردار تهران ادامه داد: از مهمترین برنامه های ما بحث استفاده از دانش و علم و استفاده از شرکت های دانش بنیان در این محلات است.

افشانی با اشاره به جلساتی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشت، گفت: قصد داریم برای کارآمدی این بافت شهری از امکانات سایر نهادها به خصوص نهادهای دانش بنیان و جوانان با استعداد و تحصیل کرده استفاده کنیم  و این جوانان تحصیل کرده در کشور بمانند  منشأ تولید و اشتغال باشند و حیات را نیز به این بافت ناکارآمد ببریم.

وی توضیح داد: قرار است شهرداری ساختمان ها و سوله هایی را در در اختیار این شرکت های دانش بنیان قرار داده تا اولین گام ها برای فعالیت های خود را بردارند.

به گفته شهردار، وی چند ماه گذشته که قرار بود این تفاهم نامه اجرایی شود ساختمان ها مشخص شده و از نهادهای دیگر نیز می خواهیم اگر ساختمانها و سوله های بلااستفاده دارند آنها نیز در این طرح مشارکت کنند و از تمام امکانات موجود در محله استفاده کنیم. امروز به این جمع بندی رسیدیم که برای اولین گام های اجرایی این تفاهم نامه بین این معاونت فناوری و شهرداری به امضاء برسد.

شهردار تهران اضافه کرد: ممکن است شرکت های دانش بنیان از لحاظ مالی مشکلاتی داشته باشند و دارایی زیاد ندارند. ما نیز از آنها پولی نمی گیریم و در بخشی از قرارداد شهرداری نیز سهامدار این شرکت ها می شود و وقتی محصول آنها وارد شهرداری شد، شهرداری به عنوان سهامدار از این سود استفاده می کند.

وی افزود: یکی دیگر از ثمرات ارزشمند این تفاهمنامه باقی ماندن این جوانان باهوش که جز برگزیدگان کشور هستند، در داخل کشور است. زیرا بسیاری از این جوانان به دلیل زمینه اشتغال فراهم نیست کشور را ترک می کند. با این برنامه ها آنها در کشور می مانند و درون کشور باعث توسعه عمرانی می شوند و همچنین بافت ناکارآمدی شهری نیز توسط این جوانان، کارآمد خواهد شد.

افشانی با بیان اینکه امسال دو اولویت اصلی دولت بازآفرینی بافت های فرسوده و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است، یادآور شد: بازآفرینی شهری تصمیمی ملی است که در تمام سطوح کشور دنبال می شود. امیدواریم این اقدام مشترک شهرداری و معاونت علمی ریاست جمهوری در آینده گسترش پیدا کند و به عنوان الگویی برای کل کشور پیاده سازی شود.

شهردار تهران در پاسخ به سئوالی مبنی بر میزان مشارکت شهردار با شرکت های دانش بنیان گفت: این میزان مشخص نیست و متناسب با درآمد و ارزش ملک تعیین می شود و در حال حاضر این مضووع مشخص نیست و هدف ما حمایت از جوانان است.