محمدعلی نادری که طراحی را از سال ۱۳۹۰ آغاز کرده است درباره دومین نمایشگاه انفرادی خود که با عنوان «سربندهای ماه» روز گذشته ۱۷ مهرماه در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برپا شد به خبرنگار مهر گفت: این نمایشگاه از ۴۰ تابلو نقاشی با ابعاد ۵۰*۷۰ تشکیل شده که موضوع اصلی آن درباره سرداران شهید دوره دفاع مقدس است.
به گفته وی، ۲۵ کار به نمایش در آمده در این نمایشگاه از سرداران شاخص کشوری و ۱۵ تابلوی دیگر از سرداران استانهای مختلف به ویژه استان بوشهر است.
نادری درباره زمان خلق این آثار اظهار کرد: ۲۵ تابلوی مربوط به چهره سرداران شاخص کشوری را طی چهار ماه گذشته کار کردهام و ۱۵ تابلوی دیگر گلچینی از کارهای سالهای اخیرم است که در این مدت یا در فضاهای مختلف به نمایش در آمده و رونمایی شده و یا با ارایه در جشنوارههای مختلف به عنوان آثار برتر شناخته شدهاند.
این نقاش جوان با اشاره به دغدغه شخصیاش برای نقاشی چهره سرداران از سال ها پیش تاکنون، درباره انتخاب سردارها گفت: اینکه چهره کدام یک از سرداران موضوع نقاشی شود به انتخاب خودم بود البته در این امر از دوستانم در حوزه هنری و افرادی چون سیدمسعود شجاعی طباطبایی هم مشورت گرفتهام.
وی افزود: به دلیل محدودیت زمانی نتوانستم تابلوی چهره یکسری از سرداران را برای نمایشگاه آماده کنم اما تصمیم دارم به مناسبتهای مختلف مثل سالروز شهادت این بزرگواران، نقاشی دیگر سرداران را بکشم و از طریق سایت هنرهای تجسمی و هنر مقاومت به نمایش بگذارم. تابلوهای بعدی سرداران کشوری، دیگر به صورت نمایشگاه ارایه نمیشود و احتمالا از طریق رونمایی یا نمایش در سایتهای مختلف عرضه خواهد شد.
نادری که تابلوهایش را با استفاده متریالی چون پاستل، زغال گچی و مداد رنگی آماده کرده درباره نحوه طراحیهایش تشریح کرد: پیش زمینه برای طراحیها با مطالعه کتابهای متعدد درباره سرداران و معاشرت با خانواده سرداران انجام و این امر باعث شد بتوانم برای هر سردار از المانهای متفاوتی استفاده کنم چراکه هر سردار شهید دارای یکسری خصوصیات رفتاری بود که باعث شد از آیتمهای مختلف یا رنگهای متفاوت در کار استفاده کنم برای مثال در تابلوی شهید بابایی از تصویر هواپیما و رنگ سفید به عنوان آسمان بهره گرفتم. همچنین در تابلوی شهید جهانآرا از رنگ های قرمز و تصویر مسجد جامع ایده گرفتم تا بازدیدکنندگان به واسطه تابلوها به کسب اطلاعات بیشتر درباره سرداران ترغیب شوند.
وی ادامه داد: خصوصیات اخلاقی سرداران شهید کمک کرد تا از یکسری رنگها استفاده کنم، برای مثال در تصویر برخی از سرداران رنگهای شادتری را به کار بردم تا حال و هوا و ویژگیهای آن سردار در یک نگاه به مخاطب انتقال داده شود. در تابلوهای فرماندهانی مثل شهید همت، شهید باکری و شهید آوینی، رنگ قرمز را به کار گرفتهام که نماد شهادت است.
این هنرمند درباره تابلوی عکس احمد متوسلیان که به صورت جداگانه روی دیوار گالری ابوالفضل عالی نصب شده است نیز گفت: نحوه شهادت ۳۹ سردار کشور که تابلوی آنها بر دیوارها به چشم میخورد کاملا مشخص است و در این بین تنها احمد متوسلیان است که هنوز مفقودالاثر است و من چون چهره سرداران را نقاشی کشیده بودم، دوست داشتم در این مجموعه تصویری از متوسلیان هم وجود داشته باشد، اما از آنجا که هنوز خبری از وی وجود ندارد نمیتوانستم متوسلیان را به عنوان شهید نقاشی کنم بنابراین تصمیم گرفتم به جای نقاشی وی همچون دیگر سرداران، عکس متوسلیان را با ایجاد فضاسازی روی دیوار نصب کنم که در بخش پایین تابلوی آن آمده: یک نفر مانده از این قوم که برمیگردد.
وی درباره مشکلاتش در پرداختن به چهرههای سرداران کشوری تصریح کرد: اصلیترین هدفم از آماده کردن این مجموعه این بود که شهدا بیشتر از طریق هنر شناخته شوند. این موضوع سختیهای خاص خود را دارد و در همه جا شاهد همکاری افراد نیستیم اما خوشبختانه طی چندسال اخیر ارگانهایی مثل حوزه هنری امکان زیادی برای کار در این زمینه فراهم کردهاند. اگر کسی بخواهد این موضوع را دنبال کند باید یکسری سختیها را تحمل کند چراکه آخرِ کار شیرین است.
نمایشگاه «سربندهای ماه» تا ۶ آبان ماه از ۹ صبح تا ۱۸ در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برپاست.