به گزارش خبرنگار مهر، ظهر چهارشنبه استاد تمام وقت بخش زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه شیراز در ادامه نشست نخست علمی سیزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی به میزبانی باشگاه فرهنگی دانشگاه شیراز که با عنوان «درآمدی بر عرفان زبان» به سخنرانی پرداخت، گفت: یکی از ظرفیت های زبان فارسی عرفان زبان است؛ منظور از عرفان زبان واکاوی زبان است.
دکتر محمدیوسف نیری افزود: با عمل صالح زبان به سامان می شود و زبان که صالح شد، دل هم صالح می شود، زبان شأن وجودی دارد که از جنس تجلی است زیرا کلمات شأن تجلی دارند.
مولف کتاب دو رساله در حالات و کرامات حضرت شاهچراغ علیهالسلام، افزود: علم دانستن است و عرفان شناختن است؛ زبان حال، ترکیبی از علم و معرفت است، امروز به چنین میراث گرانسنگی رسیدیم که لطیف ترین اشارت زبان است.
وی با بیان اینکه زبان و ادب فارسی به شدت در تهاجم بی رحمانه قرار گرفته است که یکی فضای مجازی و دیگری بازار است.
نیری در عین حال عنوان کرد: اسم هایی که روی بچه های می گذارند نه فارسی، نه دینی و حتی شرقی نیست.
این استاد ادب و زبان فارسی تصریح کرد: متاسفانه این میراث بزرگ هیچ متولی ندارد یا کثرت مولی باعث شده که این متولی گم شود؛ هیچ بازوی اجرایی ندارند و این تهاجم بی رحمانه در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار در ادامه این نشست، دکتر آذرمیدخت صفوی از کشور هندوستان با موضوع «شعر فارسی هند؛ تار حریر دو رنگ» به سخنرانی پرداخت.