قزوین- پیکر مرحوم استاد سید محمد دبیر سیاقی آخرین بازمانده از نسل شاگردان فرهیخته علی اکبر دهخدا پس از تشییع با حضور ادب دوستان و فرهنگیان استان، در بهشت حسینی آرام گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز ادب دوستان، اهالی فرهنگ و هنر، استادان و دانشجویان ادبیات استان و کشور در تشییع جنازه مردی حاضر شدند که عمر با برکت خود را در کمال تواضع و فروتنی در مسیر ارتقاء علم و ادب کشور سپری کرد.

امروز شخصیت های برجسته ای با حضور در قزوین به استاد ادب فارسی ادای احترام کردند و یادش را گرامی داشتند.

پیکر استاد سید محمد دبیر سیاقی از مدرسه تاریخی امید «پژوهشکده دبیر سیاقی» جنب عالی قاپوی قزوین به سوی آستانه امامزاده حسین(ع) تشییع و در آرامگاه بهشت حسینی به خاک سپرده شد.

استاد دکتر تکمیل همایون در مراسم تدفین استاد سید محمد دبیرسیاقی اظهار کرد:استاد دبیرسیاقی متعلق به همه ایران است و ما گوهر گرانبهایی را از دست داده ایم.

سیدمحمّد دبیرسیاقی «زادهٔ ۴ اسفند ۱۲۹۸ خورشیدی در قزوین» پژوهشگر، نویسنده، شاعر، مدرس ادبیات فارسی و مصحح متون کهن پارسی و از شاگردان دهخدا بود.  

او  در سال‌های ۱۳۲۶ تا ۱۳۳۴ در گردآوری لغت‌نامه دهخدا با علی‌اکبر دهخدا همکاری داشت و  از نخستین دستیاران دهخدا بود؛   مدت ۹ سال با علامه علی‌اکبر دهخدا در تنظیم مطالب حروف «ظ»، «ض»، «ل» و «پ» و ۱۱ سال با دکتر محمد معین در «لغت‌نامه دهخدا» و در انجمن ایران‌شناسی همکاری داشت.

پس از پایان تالیف لغت‌نامه دهخدا، بنا به وصیت علامه دهخدا در کنار دکتر معین و دکتر سیدجعفر شهیدی به بررسی و تالیف لغت‌نامه پرداخت.

دهخدا  از  او  به عنوان یک جوان کوشا در زمینه تنظیم لغت‌نامه یاد کرده است.

دبیرسیاقی نزدیک به ۸۰ متن ادبی و تاریخی را تصحیح و منتشر کرده‌ است، که از میان آن‌ها می‌توان به «شاهنامه فردوسی»، «دیوان منوچهری»، «نزهةالقلوب»، «فرهنگ سُروری و سلطان جلال‌الدین خوارزمشاه» و «تصحیح لغت فرس اسدی طوسی» اشاره کرد.

مراسم شام غریبان استاد عصر امروز ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ و صباح مزار از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۱ صبح جمعه ۲۰ مهر ماه در مسجد الغدیر واقع در خیابان شهید بابایی قزوین برگزار خواهد شد.