مدیر انتشارات هزاره ققنوس گفت: ماجرای کپی‌رایت کتاب مانند مهریه نیست که بگوییم چه‌کسی داده و چه‌کسی گرفته است. بلکه مانند حقوق کارمندان است و تا واریز نشود، نمی‌توان از بابتش مطمئن بود.

رضا حاجی‌آبادی مدیر انتشارات هزاره ققنوس که امسال در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار اعزامی مهر به آلمان گفت: اولین دوره‌ای است که به عنوان غرفه‌دار در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور پیدا می‌کنم. سال‌های پیش به عنوان ویزیتور می‌آمدم و یک دوره هم در نمایشگاه چاپ فرانکفورت شرکت کردم.

وی با اشاره به مذاکراتی که در این نمایشگاه داشته، گفت: نتیجه مذاکراتمان در غرفه ایران این شد که تا نزدیکی بستن قرارداد چاپ یک رمان در ایران پیش رفته‌ایم. بنا دارم کپی‌رایت این رمان را بین ۵۰۰ تا هزار دلار خریداری کنم و قیمتش چندان برایم مهم نیست.

مدیر انتشارات هزاره ققنوس دلیل مهم نبودن قیمت کپی‌رایت کتاب خارجی را چنین بیان کرد: چون بالاخره باید از جایی شروع کنم. بنابراین بیش از این‌که بعد مالی این ماجرا برایم مهم باشد، بعد تبلیغاتی و نتیجه‌اش مهم است.

حاجی‌آبادی همچنین گفت: کپی‌رایت مثل حقوق کارمندان است. اما تا وارد حسابت نشود، نمی‌توانی بگویی به دستش آورده‌ام. در مورد کتاب‌ها، هم همین‌طور است. یعنی صحبت‌هایی می‌شود اما تا زمانی که قرارداد امضا شود و پولش به حساب واریز نشود، نمی‌توان گفت کپی‌رایتی جابه‌جا شده است. کپی‌رایت مثل مهریه نیست که بگویی چه‌کسی داده و چه‌کسی گرفته است!

وی در پایان گفت: در ایام نمایشگاه فرانکفورت حرف و حدیث زیاد می‌زنیم که چند تا رایت دادیم و چندتا گرفتیم اما همان‌طور که گفتم تا پولی در کار نباشد،‌ اتفاقی نیافتاده و این میان، هزینه است که مهم است.