به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ترابی روز یکشنبه در سیزدهمین نشست کارگروه تخصصی امور مالی و اقتصاد شهری شمس، اظهار کرد: مباحث مطرح شده در کارگروه جامع و دقیق بوده و به خوبی تمامی مشکلات حوزه معاونت سرمایهگذاری پرداخته شده است.
وی با تاکید بر این که شهر قزوین باید به یک رنسانس سرمایهگذاری دست بزند، گفت: قزوین، ویژگیهایی دارد که میتوان به عنوان مزیت اقتصادی از آنها نام برد که تجزیه و تحلیل آنها از طریق جدول swot انجام شده و نقاط قوت و ضعف مشخص شده است.
معاون سرمایهگذاری و مشارکتهای اقتصادی شهرداری خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات معاونت بررسی آخرین وضعیت ۲۹ پروژه مانند تالار شهر، سورتمه ریلی، سالن ورزشی اسکواش، مهد قرآن و ... سرمایهگذاری بود که موفق به اخذ مصوبه برای آنها شدیم.
ترابی با بیان این که پیگیریهای مستمر کمیته کارشناسی معاونت سرمایهگذاری و مشارکتهای اقتصادی شهرداری، منجر به تهیه و تنظیم فرصتهای سرمایهگذاری شهر قزوین شده است، اظهار کرد: این کمیته، طی ۱۸۰ جلسه، بر اساس جدول swot و نظرخواهی معاونین و مدیران شهرداری، ۱۲۵ فرصت سرمایهگذاری احصا کرد که منجر به تهیه ۳۴ بسته سرمایهگذاری شد.
وی با بیان این که معاونت سرمایهگذاری زیرساختهای لازم و نگاه علمی را برای فرصتهای سرمایهگذاری فراهم کرده است، گفت: با ۱۵۰ سرمایهگذار مذاکراتی انجام شده که از این میان، برای ۱۰۵ سرمایهگذار شناسنامه تهیه شده و توانایی آنها به ما ثابت شده است.
ترابی با تاکید بر این که شهرداری باید ارتباط معنادار بین عوامل ثروت و تامین مالی را درک و با فهم صحیح به سمت تصدیگری درآمدی حرکت کند، بیان کرد: شهرداری برای رسیدن به جایگاه معقول اقتصادی، باید دستیابی به نرخ رشد قابل قبول اقتصادی را، به مثابه جز لاینفک توسعه، در خصوص پروژههای عمرانی خود هدف قرار دهد.
این مقام مسئول تصریح کرد: ارزش نهادن به معاونت سرمایهگذاری و قرار گرفتن در راس تصمیمگیری ها، هدایت و رهبری تهیه اسکن اقتصادی و تهیه و ایجاد سامانه جامع صدور مجوز سرمایهگذاری، تغییراتی است که تقاضا داریم در شهرداری صورت گیرد.
معاون سرمایهگذاری و مشارکتهای اقتصادی شهرداری با تاکید بر این که در سیستم جامع سرمایهگذاری احتیاج به وحدت رویه داریم، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم حوزه سرمایهگذاری، تهیه شناسنامه برای پروژههایی است که در شهرداری ایجاد شده که آمادهسازی این شناسنامهها بیش از ۵ ماه به طول انجامید.
یوسف کرمی، رئیس کارگروه تخصصی امور مالی و اقتصاد شهری شمس نیز در این جلسه گفت: امیدواریم فرصت تحقق ایدهها و آرمانهای سرمایهگذاری هرچه بیشتر و بهتر فراهم شود. البته کارگروه اقتصادی شمس باید نگاه کلیتری به مسئله سرمایهگذاری داشته باشد تا نظرات و ایده ها به عنوان مشاور امین و کارآمد بتواند در خدمت مسئولین امر در شهرداری قرار گیرد. استخوانبندی مباحث این کارگروه باید معطوف به سه مقوله پروژه، سرمایه و سرمایهگذار باشد.
کرمی ضمن اشاره به اهمیت پروژههای شهرداری، تصریح کرد: شهرداری باید پروژه هایی را در اولویت سرمایهگذاری قرار دهد که یکی از مزایای بازخوردی آن درآمد اقتصادی باشد. تا همراه با آن بتواند تامین کننده نیازهای فرهنگی اجتماعی شهروندان نیز باشد.
وی همچنین گفت: در مواجهه با سرمایه و سرمایهگذار، سرمایهپذیر نیز باید از دانش، تجربه و تعهد لازم برخوردار باشد تا شهر از بهرهوری حداکثری مورد انتظار از آن سرمایهگذاری برخوردار و سرمایهگذار هم از امنیت و سود سرمایهاش در پرژههای شهرداری مطمئن باشد. این تعامل اصولی میتواند اساس درآمد پایدار را برای شهر فراهم سازد.
حسین بیات، عضو این کارگروه، نیز مشکل جدی در حوزه سرمایهگذاری شهر قزوین را، نبود چشمانداز برای آینده شهر دانست.
همچنین، علی زمانی، عضو دیگر کارگروه، با تاکید بر اهمیت استفاده از تجربیات استانهای دیگر در حوزه سرمایهگذاری، تصریح کرد: تعریف استراتژی اقتصادی، به تنهایی برعهده شهرداری نیست، بلکه باید مجموعه هماهنگی از شهر یک استراتژی واحد تعریف کند و بر مبنای آن حرکت کنند.
زمانی با بیان این که نگاه جزیرهای در حوزه اقتصادی به قزوین آسیب زده است، گفت: پیشنهاد میدهم، مباحث حوزه سرمایهگذاری به شکل دیجیتال در اختیار عموم فعالان اقتصادی، قرار گیرد.
یحیی صمدی مقدم، عضو کارگروه تخصصی امور مالی و اقتصاد شهری شمس نیز تاکید کرد که قزوین در سه حوزه مذهبی، گردشگری و سلامت و روان مزیتهای اقتصادی بالقوهای دارد.