غفور راستین در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در هفت ماهه اول امسال شاهد مسمومیت ۹۳ نفر با گاز بودیم که از این تعداد سه نفر جان خود را از دست دادند.
وی بیان داشت: ۲۴۲ نفر سال گذشته با گاز منوکسید کربن مسموم شدند که از این تعداد ۲۳ نفر جان خود را از دست دادند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان ادامه داد: از تعداد مسموم شدگان سال گذشته ۴۶ درصد از این موارد زنان و ۴۴ درصد مردان بودند.
وی افزود: از مجموع این مسمومیتها ۱۰ درصد مربوط به کودکان بوده است.
راستین تصریح کرد: سال گذشته ۲۰۸ نفر پس از دریافت خدمات درمانی فوریتهای پزشکی به بیمارستان منتقل و ۱۱ نفر به صورت سرپایی در محل حادثه درمان شدند.
بی احتیاطی و عدم رعایت نکات ایمنی عامل مسمومیت
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان اعلام کرد: هر ساله افرادی بر اثر بی احتیاطی و عدم رعایت نکات ایمنی با گاز منوکسید کربن مسموم می شوند.
وی ادامه داد: بیشترین موارد مسمومیت با منوکسیدکربن به علت نقص در لوله بخاری، نصب آبگرمکن در حمام، استفاده از ذغال برای گرم کردن محیط و استفاده از گاز پیکنیک در خودرو و چادر مسافرتی گزارش شده است.
راستین با بیان اینکه حتما قبل از نصب بخاری و وسایل گرمایشی از باز بودن مسیر دودکش و لولههای بخاری مطمئن شوید، تاکید کرد: در صورتیکه در فضای بسته دچار علایم سردرد، سرگیجه و تهوع شدید به سرعت از محل خارج شده و در هوای آزاد تنفس کنید؛ چنانچه علائم شما بهبود یافت، بیشک در معرض مسمومیت با CO بودهاید.
وی گفت: در صورت مواجهه با بیمار دچار مسمومیت با منوکسیدکربن، ابتدا او را از محل خارج کرده یا در و پنجرهها را باز کنید تا هوای تازه وارد اتاق شود؛ سپس با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید.