رفسنجان-مدیر پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه از تحقق ۱۰۰ درصدی تولید کاتد در مجتمع مس سرچشمه طی امسال خبر داد و گفت:دستگاه فیلتراسیون الکترولیت هم تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

امین اسماعیل زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با مقایسه عملکرد شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، اظهار کرد: این مقایسه می تواند از چند منظر انجام شود که یکی از آنها بخش تولید است، بخش تولید با توجه به اینکه مشکل ذوب حل شد و آند افزایش تولید داشته، تولید کاتد نیز به تبع آن افزایش پیدا کرده است که خبر خوشی برای مجموعه صنعت مس است که بتوانیم تولید کاتد را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: همزمان با اورهال پالایشگاه، تغییر تکنولوژی نیز صورت می گرفت و دستگاه CSM را نصب می کردیم که نصب آن مشکلات خاص خود را داشت و حضور کارشناسان خارجی که هر از گاهی برای نصب آن می آمدند ما را دچار برخی محدودیت ها کرده بود.

مدیر پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه گفت: در اسفند ماه سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که ماشین CSM باید توسط پرسنل پالایشگاه راه اندازی شود به همین دلیل اعلام کردیم نیازی به حضور کارشناسان خارجی نیست.

وی گفت: هنگامی که دستگاه CSM را در اسفند ماه تحویل گرفتیم، دستگاهی با ایرادات بسیار، چه در بخش نرم افزار و سخت افزار و مکانیک بود اما خوشبختانه با همکاری، هماهنگی و پشتکار پرسنل پالایشگاه، ماشین در حال حاضر به ظرفیتی رسیده است که تقریباً ۵۰ درصد تولید مجتمع مس سرچشمه را دستگاه CSM انجام می دهد و به نقطه ای رسیده که شاید خود ما نیز به این قضیه باور نداشتیم.

مدیر پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه تأکید کرد: با اصلاحات بخش مکانیک این دستگاه، مطمئن هستم تا پایان سال نقاط بسیار روشن تری در این زمینه خواهیم داشت به نحوی که از مجموع ۲۱ سکشن که برای تولید کاتد در مجتمع مس سرچشمه زیر بار قرار دارد، حداقل ۷۰ درصد آن با دستگاه CSM و تکنولوژی جدید تولید شود.

وی ادامه داد: این در حالی است که سال گذشته و علیرغم حضور کارشناسان خارجی حتی یک سکشن هم با زحمت زیاد به این ماشین می شد اختصاص داد.

مدیر پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه به موضوع فیلتراسیون الکترولیت در این بخش اشاره و اظهار داشت: سیستم پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه حدود ۳۵ سال قدمت دارد و فیلتراسیون الکترولیت در آن مشکل داشت که با بررسی که انجام دادیم متوجه شدیم پالایشگاههای دنیا از تجهیزی به نام «پولیشینگ فیلتر» استفاده می کنند که ذرات جامد معلق در الکترولیت را حذف کرده و هم راندمان و هم کیفیت تولید را بالا می برد.

وی ادامه داد: با تکیه و اعتماد به توان داخلی همکاران بخش پالایشگاه موفق شدند بخشی از این کار را انجام دهند و ذرات معلق جامد در الکترولیت را کنترل کرده و پایین بیاوریم و تا پایان امسال علاوه بر جلوگیری از خروج ۶۰۰ هزار یورو ارز که هزینه هنگفتی به شمار می رود با هزینه بسیار پایین و ناچیز این کار در داخل کشور انجام می شود و پایان سال دستاورد بزرگ در این زمینه خواهیم داشت که در این زمینه نیز از همکاران تشکر می کنم.

مدیر پالایشگاه و ریخته گری مجتمع مس سرچشمه همچنین به بخش ریخته گری مجتمع اشاره کرد و گفت: با حمایتی که انجام گرفت و با تأمین بخشی از نیروی انسانی این مجموعه، در حال حاضر معادل دو برابر سال گذشته در ریخته گری مفتول تولید کردیم و بخش قابل توجهی از نیاز بازار را تأمین کردیم.

به گفته اسماعیل زاده اصلاحات در بخش ریخته گری نیز در حال انجام است و معتقدم این واحد نیز با توان داخلی اصلاح خواهد شد.