به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمدرضا سالاریفر عصر یکشنبه در نشست خبری سلسله همایشهای ملی الگوی زندگی عفیفانه با رویکرد اسلامی که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: عفاف یک مفهوم اخلاقی و یک فضیلت اخلاقی است که در حوزه ارتباطات انسانی شکل میگیرد و دارای آثار معنوی است و نگاه ما به این مفهوم دوبعدی است.
وی با اشاره به اینکه عفاف در معنویت و دینداری نقش کلیدی دارد، ادامه داد: مفهوم عفاف در عصر حاضر پیچیدگی خاصی پیدا کرده چون شاهد کثرت ارتباطات هستیم، باید در شرایط کنونی باید مباحثی مانند دین از عفاف چه میخواهد؟ چگونه میتوانیم بگوییم کسی عفیف است؟ را مورد توجه قرار دهیم.
دبیر علمی همایش الگوی مفهومی عفاف جنسی تأکید کرد: عفاف باید از منظرهای ادیان، مکاتب فلسفی و علوم مختلف موردبررسی قرار گیرد چرا که در همه ابعاد زندگی ما و جامعه نقش دارد؛ باید چیستی مفهوم عفاف روشن شود و به همین دلایل به این نتیجه رسیدیم که سلسله همایشهایی را در این زمینه داشته باشیم.
الگوی مفهومی عفاف را از متون دینی به دست آوریم
حجتالاسلام سالاریفر با اشاره به اینکه عفاف جزو آسیبها و مسائل اجتماعی است و در این همایش سعی داریم کاری در زمینه خویشتنداری انجام دهیم تا یکی از مسائل مهم اجتماعی حل شود، چون این همایش مسئله محور است.
وی تأکید کرد: شبهات تعمدی باعث میشود تا در مفهوم عفاف تردید ایجاد شود و تا برطرف نشود در بعد فرهنگ آموزشی به موفقیتهای چندانی نمیرسیم، باید الگوی مفهومی عفاف را از متون دینی به دست آورده و متناسب با مسائل اجتماعی در همه ابعاد تعریف کرد.
دبیر علمی همایش فلسفه عفت جنسی، تعریف عفاف جنسی، انواع عفاف جنسی، رابطه عفاف با دیگر مفاهیم، مفهوم عفاف از منظر ادیان، علوم و مکاتب و الگو مفهومی عفاف را از محورهای این همایش برشمرد.
حجتالاسلام سالاریفر استخراج الگوی مفهومی عفاف و زمینهسازی برای کشف الگوی عفیفانه را از اهداف این همایش دانست و گفت: علاقهمندان و پژوهشگران میتوانند چکیدهٔ مقالات کوتاه و بلند خود را در محورهای ذکرشده به نشانی قم، چهارراه شهدا، ابتدای خیابان شهدا، پلاک ۶۰۴، نمایندگی پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی تا تاریخ ۲۰ اسفندماه سال جاری ارسال کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه همایش الگوی مفهومی عفاف جنسی اولین همایش از سلسله همایشهای ملی الگوی زندگی عفیفانه با رویکرد اسلامی است و تابستان سال ۱۳۹۸ برگزار میشود، خاطرنشان کرد: تا زمان برگزاری این همایش، چندین نشست با حضور اساتید و پژوهشگران این زمینه در ابعاد مختلف برگزار میشود تا با برگزاری این نشستها به اهداف نزدیکتر شویم.
فهم اجتماعی از عفاف فهم حجابی است
در ادامه این نشست خبری حجت الاسلام مهدی بیاتی عضو شورای علمی همایش «الگوی مفهومی عفاف جنسی» اظهار کرد: مسئله جنسی و بهره بردن از غریزه جنسی برای مردم دنیا و به ویژه مردم ما اهمیتی پیدا کرده و اگر دقت کنیم افرادی را مییابیم که به دلیل سوء تدبیر در مدیریت، غریزه جنسی و بهره بردن از آن به هدفشان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در کشوری مانند آمریکا که در تحریک مسئله جنسی از داعیهداران است، امروزه به این نتیجه رسیدهاند که مسئله خویشتنداری و مدیریت غریزه جنسی را به عنوان یک هدف تربیتی در مدارس مورد توجه قرار دهند،
عضو شورای علمی همایش الگوی مفهومی عفاف جنسی افزود: فضای مجازی یک فضای حقیقی است که اتفاقاتی برای افراد میافتد و گرایشهای جنسی از جذابیتهای فضای مجازی است.
حجت الاسلام بیاتی عنوان کرد: به دلیل گویش متداول عفاف با مسئله حجاب به صورت مساوی تعریف میشود و فهم اجتماعی از عفاف فهم حجابی است و این خطرناک است، چون باعث میشود افراد دیندار فهمشان از مسئله عفاف به یک رفتار خاص مانند حجاب تعریف شود و تبلیغ از عفاف به ضد تبلیغ تبدیل شود.
ارائه الگوی زندگی عفیفانه و زندگی مؤمنانه
وی با تأکید بر اینکه باید فهم روشن از عفاف، زندگی عفیفانه و الگوی زندگی عفیفانه را ارائه دهیم، تصریح کرد: خویشتنداری جنسی یک نکته مهم برای زندگی مؤمنانه است و تعبیر بنده از زندگی مؤمنانه تعبد است و عفاف مقدمه تعبد است و همایشهای علمی که در این مسئله دنبال میشود، در راستای تبیین این مسئله مهم است.
حجت الاسلام بیاتی افزود: عفاف دارای شبکهای از مسائل از جمله عوامل تقویت، تضعیف و نمایشگرها و شاخصههای عفاف است و باید در این زمینه قدمهای علمی برداشته شود.
عضو شورای علمی همایش گفت: آستان قدس رضوی وارد مسئله خطیر عفاف شده و این هوشمندی را در زمان خوش به خرج داده و بنیاد را موظف کرده تا به سلسله همایشهای علمی در حوزه عفاف جنسی بپردازد و قدمهای علمی در این راستا بردارد و راههای خویشتنداری را به افراد جامعه نشان دهد.