مشاور معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران از ساماندهی بیش از ۴۰۰ میدان و خیابان مهم پایتخت باتوجه به ملاحظات طرح جامع و تفصیلی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، صمد محمدی زاده سماکوش با بیان اینکه میادین یکی از نمادهای مهم هویتی شهرها محسوب می شوند و به بیانی آینه تمام نمای شخصیت، هویت و اصالت شهرها هستند، گفت: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری مکلف بود نسبت به ارائه لایحه «سند راهبردی ساماندهی و طراحی میادین، چهارراه ها و محورهای اصلی شهر تهران با توجه به ملاحظات طرح جامع و تفصیلی» با تاکید بر طراحی صحیح جداره ها، سیما و منظر شهری اقدام کند.

وی ادامه داد: در همین راستا، طرح ساماندهی میدان های امام خمینی (ره)، منیریه، محمدیه و بهارستان در دستور کار قرار گرفت که طرح میدان امام خمینی (ره) توسط کمیسیون ماده پنج شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب و به شهرداری منطقه دوازده برای اجرا ابلاغ شد.

مشاور اداره کل شهرسازی و طرح های شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه طرح ساماندهی میادین و محورهای مهم شهر تهران توسط سازمان زیباسازی و معاونت شهرسازی با همکاری شهرداری های مناطق در دستور کار است، تصریح کرد: در مرحله اول ۳۲ میدان و محور مورد طراحی و برنامه ریزی قرار گرفت که مهم ترین آن ها طرح ساماندهی میدان های هفت تیر، انقلاب، فردوسی، امام حسین (ع)، آزادی، شوش، خراسان، نبوت، راه آهن، اختیاریه، وحدت اسلامی، نیروی هوایی، فلکه سوم تهرانپارس و تعدادی دیگر از میادین مهم و شاخص شهر تهران است.

محمدی زاده تاکید کرد: طرح ارتقای کیفی خیابان های ولیعصر (عج) و دماوند- انقلاب- آزادی نیز تهیه شده و به دلیل حساسیت تاریخی- یادمانی چندین مرحله مورد بازنگری قرار گرفته و به زودی در مراجع ذیصلاح تصویب می شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهداف اجرای این طرح گفت: هدف از اجرای طرح این است ساختمان هایی که دور میادین قرار دارند و تاریخ و هویت میادین و شهر تهران را بازنمایی می کنند، حفظ و صیانت شوند و از گزند ساخت و سازهای اقتصاد محور و نابهنجار مصون بمانند.

محمدی زاده ادامه داد: ضمن اینکه تلاش می کنیم با اجرای این طرح به حیات مدنی، اجتماعی و فرهنگی و انگارهای زیبایی شناسانه شهر تهران آسیب وارد نشود.

به گفته مشاور معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در چارچوب قانون نمی توان در ساختمان هایی که مجوز دریافت کرده اند دخل و تصرف کرد، اما می توان از ساخت ساختمان هایی که هویت میدان ها را تحت تاثیر قرار می دهند، جلوگیری کرد.

این مقام مسئول تقویت پیاده روها در میادین و تبدیل این فضاها به محل کنش و ارتباط اجتماعی را از مهم ترین اهداف اجرای طرح معرفی و عنوان کرد: پس از ابلاغ طرح به مناطق، هر گونه ساخت و ساز در پیرامون میدان باید منطبق با طرح ساماندهی انجام شود. در این طرح تعداد طبقات، سطح اشغال، ارتفاع، نمای ساختمان، فضاهای پر و خالی، خط آسمان، فعالیت های قابل استقرار در بدنه میادین و همه عواملی که در حفظ هویت تاریخی و یادمانی، معماری و زیبایی شناسی میادین مهم و تاثیر گذار هستند مورد توجه است.