فرامرز نیکسرشت در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه امروز برای حل بسیاری از مشکلات باید همافزایی در راستای ایجاد جهشی به سمت توسعه اتفاق بیافتد، افزود: متاسفانه در حال حاضر با دغدغه جدی حذف نیروهای همدیگر بهعنوان یک چالش مواجه بوده و برای برونرفت از این معضل باید همگرایی را سرلوحه برنامههای توسعهطلبانه خود قرار دهیم.
وی با یادآوری اینکه خوشبختانه زنجان جزو استانهایی است که از منابع مالی، انسانی، فکری و نرمافزاری خوبی برخوردار بوده و باید از این منابع خدادادی استفاده بهینه بهعمل آوریم، تصریح کرد: بیشک برخورداری از معادن متنوع، امکانات، تاسیسات، تجهیزات، ابنیه، راهها، تنوع اقلیمی، بارندگی مناسب، زمینهای کشاورزی مناسب و نیروی انسانی تربیتیافته و پرورشیافته یک فرصت برای استان بهشمار میرود تا از این منابع در راستای توسعه منطقه بهرهمند شود.
نیک سرشت با اشاره به اینکه نبود هماهنگی بین دستگاهها و وجود بروکراسی اداری نفسگیر به همراه تعدد و تنوع بیش از اندازه قوانین و مقررات، همپوشانی نداشتن، طولانی بودن فرآیند بروکراسی، عدم هماهنگی صد درصد دستگاهها یک دغدغه جدی بهشمار میرود، ادامه داد: با این وجود، استان زنجان نسبت به میانگین کشوری در دو و نیم سال متوالی رتبه سوم فضای کسب و کار را به دست آورده و نیز به لحاظ جاذبه سرمایهگذاری جزو ۵ استان برتر کشور بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان از همگرایی بهعنوان مهمترین راهکار برونرفت از چالشهای پیش رو نام برد و گفت: در برهه کنونی حذف نیروهای همدیگر، مهمترین چالشی است که با آن مواجه هستیم.
نیکسرشت در ادامه با یادآوری اینکه زنجان یکی از استانهای پنجگانه کشور در زمینه جذب سرمایهگذاری بوده است، اظهار کرد: علیرغم همه اتهاماتی که در فضای کسب و کار وجود دارد، در زمینه تولید، شک و تردیدهایی داریم که عامل بازدارندگی را در این زمینه ایفا کرده و باعث شده که سرمایهگذار رغبتی برای سرمایهگذاری از خود نشان ندهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان با بیان اینکه در نیمه اول امسال قریب به ۲۰۰ مجوز تاسیس واحدهای تولیدی در استان صادر شده و این حاکی از بهبود وضعیت استان در این زمینه نسبت به میانگین کشوری است، افزود: با این وجود نمیتوان گفت که به صد درصد مطلوبیت دست یافتهایم؛ چرا که معتقدیم علیرغم همه اقدامات صورت گرفته، نتوانستهایم سطح انتظارات متقاضیان را تعیین کنیم که این موضوع در فرآیند رسیدگی به پروندهها کاملا مشخص است.
وی با اشاره به اینکه علیرغم وجود اختلاف سلیقه در اعمال مقررات، پارسال بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بخش تولید تزریق کردهایم، تصریح کرد: در همین راستا بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان، خود بانکها از منابع داخلیشان کمک کردهاند و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز تسهیلات تکلیفی دولت بود که محقق شد. برخی بانکها نیز حتی از سپردههای قانونی خودشان برای پرداخت وامها استفاده کردهاند که این نشاندهنده عزم جدی برای همراهی با مدیریت استان است.
این مسئول با تاکید بر اینکه نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه پارسال شاهد افزایش در میزان پرداختیها بودیم، ادامه داد: این موضوع نشاندهنده آن است که علیرغم تنگناهایی که در شرایط کنونی با آن مواجه هستیم، تغییر چشمگیری داشته است، به گونهای که حتی وقتی به برخی از واحدهای تولیدی و سرمایهگذار مراجعه میکنیم، مشاهده میکنیم که وضعیت آنها تغییر نسبی نسبت به قبل داشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان یادآور شد: این وضعیت بیانگر آن است که انرژی مدیریت ارشد استان برای وفاق و هماهنگی، همراهی و همدلی هر چه بیشتر جهت ایجاد همافزایی بین بخشهای مختلف با جسارت و سرعت عمل بیشتر، قاطعیت در تصمیمگیری همراه بوده تا بتواند این فضا را بهبود ببخشد.
نیک سرشت با اشاره به اینکه علیرغم همه کارهای صورت گرفته، زنجان تافته جدابافته از کشور نبوده و متاثر از شرایط اقتصادی حاکم بر کشور است، افزود: امروز التهابی که بر بازار ارز وارد شده، محدودیتهایی که در واردات مواد اولیه داریم، تحریمهایی که بر تولید اثر گذاشته است، هر کدام به گونهای دچار این تنگنا شدهاند ولی تا جایی که در اختیار مدیریت استان است، به تناسب امکانات، اختیارات و منابع که در اختیار داریم، سعی بر این است که استفاده حداکثری از منابع موجود داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان با یادآوری اینکه در برهه کنونی بسیاری از پروژهها در سطح کشور تا مرز صد درصد نیاز به فناوری، تکنولوژی، ماشینآلات، خط تولید آنچنانی ندارد، گفت: بهعنوان مثال، در حوزه راه همه ماشینآلات وجود داشته و پیمانکاران این بخش نیز مجرب هستند، و مهمتر از همه اینکه با توجه به وجود نقدینگی، میتوان با منابع ریالی این پروژهها را صد درصد اجرایی کرد.
نیکسرشت در ادامه، یکی از دغدغههای امروز را نبود برنامه جامع آمایش سرزمین و مهمتر از آن اعتقاد به الزام وجود چنین برنامهای است که اگر این اعتقاد و الزام وجود داشت، باید تا به امروز در این مسیر حرکت میکردیم، اظهار کرد: متاسفانه اعمال سلایق و نظرات شخصی و نیز اعمال نفوذ اشخاص باعث شده است خروجی خوبی در این زمینه نداشته باشیم.
وی ادامه داد: اعتقاد راسخ به این مهم داریم که تنها راهی که میتواند ما را به سمت رشد متوازن و توسعه فراگیر هدایت کند، اعتقاد به برنامه جامع آمایش سرزمین، تعریف کردن فعالیتها در عرصه سرزمینی به استناد مبانی منطقهای و علمی به دلیل تمرکز بیش از اندازه اقتصادی، صنعتی، فناوری، آموزشی و بهداشتی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان با اشاره به اینکه در کشورهای توسعهیافته، نقاطی بهعنوان پایتخت فرهنگی، سیاسی و اقتصادی معرفی میشود اما متاسفانه ما همه این عناوین را در پایتخت (تهران) متمرکز کردهایم، خاطرنشان کرد: این اقدام باعث میشود که ناخواسته یک سرمایهگذار و از روی اجبار مکانی را برای سرمایهگذاری انتخاب کند، این در حالی است که اگر یک برنامه جامع آمایش سرزمین باشد، هر منطقهای نسبت به پتانسیل خود تعریف خاصی خواهد داشت.