رضا جعفرزاده در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره نظارت سازمان هواپیمایی کشوری بر فروش بلیت پروازهای اربعین گفت: اقداماتی را برای بسته شدن چند سایت متخلف انجام داده ایم ضمن اینکه در بازرسی هایمان یکی از دفاتر خدمات مسافرت هوایی متخلف را به مدت سه ماه تعلیق کردیم.
وی افزود: به هر متخلفی که موجب نارضایتی مسافران شود و خارج از چارچوب تعیین شده برای نرخ پروازهای اربعین که از سوی شرکت های هواپیمایی مورد توافق قرار گرفته، بلیت فروشی کند، اخطار خواهیم داد. این نظارت ها در بازه زمانی ۲ تا ۱۲ آبان بدون اغماض ادامه دارد و با متخلفان برخورد می کنیم و هیچ گذشتی در کار نیست.
جعفرزاده ادامه داد: نظارت بر دفاتر فروش بلیت های اربعین بی وقفه ادامه دارد ضمن اینکه دفاتر خدمات مسافرتی عامل فروش پروازهای اربعین هم کاملا مشخص هستند؛ سایت هایی هم که در لیست اعلام شده از سوی سازمان هواپیمایی قرار نداشته باشند، حق فروش بلیت اربعین را ندارند.
مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری درباره ابراز نارضایتی برخی دفاتر و آژانس های خدمات مسافرتی از محدود بودن مراکز فروش پروازهای اربعین تصریح کرد: صندلی پروازی محدودی برای اربعین امسال داریم و در مجموع سازمان هواپیمایی کشوری، مجوز انجام ۴۹۰ پرواز برای مراسم اربعین امسال را به شرکت های هواپیمایی داده است؛ برای اینکه بتوانیم بر فروش بلیت های این دوره زمانی راحت تر نظارت کنیم و هرگونه واسطه گری را محدود کنیم، دفاتر محدودی را برای عرضه بلیت پروازهای اربعین انتخاب کردیم و برعملکرد آنها نظارت دقیقی داریم.
جعفرزاده درباره نحوه انتخاب تنها ۱۷ دفتر فروش بلیت پروازهای اربعین و علت محدود بودن این دفاتر گفت: سازمان هواپیمایی کشوری هیچ گونه دخالتی در انتخاب آژانس های فروش بلیت پروازهای اربعین نداشته است ما از شرکت های هواپیمایی خواستیم تا دفاتر فروش مورد نظر خود را به ما معرفی کنند تنها الزامی هم که داشتیم این بود که این دفاتر، مجوز فروش بلیت هواپیما از سازمان هواپیمایی کشوری را داشته باشند.
وی تأکید کرد: بلیت های اربعین با نرخی که تعیین شده به فروش می رسد و اصلا در چارچوب های چارتری نیست. بنابراین بلیت چارتری نداریم؛ دفاتر و آژانس هایی که ادعا می کنند بلیت های اربعین را چارتری خریداری کرده اند، دفاتر دارای مجوز فروش بلیت اربعین از سازمان هواپیمایی نیستند. اگر کسی مورد اینچنینی دیده باشد، به سازمان هواپیمایی اعلام کند تا با آن دفتر برخورد شود.
این مقام مسئول در سازمان هواپیمایی کشوری درباره ادعای فروش بلیت اربعین در پای پرواز از سوی برخی افراد گفت: چنین ادعایی صحت ندارد و گزارشی در این خصوص که نماینده ایرلاین در پای پرواز در فرودگاه حاضر می شود و بلیت افراد جامانده از پرواز را به فروش می رساند، دریافت نکرده ایم. اگر گزارشی در این خصوص دریافت کنیم، قطعا برخورد خواهیم کرد.
وی یادآور شد: از ۴۹۰ پرواز درنظرگرفته شده برای مراسم اربعین امسال،عمده پروازها توسط شرکت های هواپیمایی داخلی انجام می شود و آمادگی داریم که در صورت رعایت الزامات قانونی از سوی شرکت های هواپیمایی، تعداد پروازها را افزایش دهیم.