به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، سعدی نقشبندی اظهارداشت: این میزان استعلام در نیمه نخست سال جاری وصول و بررسی شده و با ۱۴ فقره به مساحت ۴۷ هکتار موافقت شده است.
وی افزود: در این مدت بیشترین تعداد استعلام از شهرستان سقز با ۸۹ فقره و کمترین نیز با سه فقره مربوط به شهرستان دهگلان بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ادامه داد: از نظر تعداد استعلام نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۵۳۷ فقره بود، حدود ۲۵ درصد کاهش داشتیم اما از نظر سطح موافقت نسبت به ۳۷.۷ هکتار سال قبل حدود ۲۸ درصد افزایش داشته ایم.
نقشبندی یادآور شد: این اداره کل با رعایت الزامات قانونی در تخصیص مجوز معادن مانند فعالیت های معدنی در مناطق جنگلی، مراتع درجه یک، مناطق سیل خیز، فرسایش و کانون های بحرانی و رعایت مسایل زیست محیطی با حساسیت خاص اقدام کرده است.
وی بیان کرد: برابر قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور هر گونه فعالیت معدنی در مناطقی که دارای گونه های ممنوع القطع و یا ذخیرگاه هستند، ممنوع است و سعی شده هنگام صدور مجوز بهره برداری با درخواست هایی که کمترین آسیب را به طبیعت وارد می آورد، موافقت شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از فعالان در حوزه معدن خواست با استفاده از علوم روز و بهره گیری از تجهیزات پیشرفته استخراج معادن، کمترین آسیب ها را به عرصه های ملی و طبیعی وارد کنند.
نقشبندی در ادامه گفت: در استان کردستان ۳۸۷ پروانه بهره برداری معدنی صادر شده که از این تعداد ۱۳۴ واحد فعال، ۲۴۳ واحد غیر فعال و ۱۰ واحد در حال تجهیز است.
وی اظهارداشت: ذخیره قطعی معادن استان ۶۱۴ میلیون تن است و اشتغال اسمی پروانه های بهره برداری چهار هزار و ۴۷ نفر است و اکنون یک هزار و ۸۵۱ نفر در معادن استان مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: سهم کردستان از ذخیره قطعی ۴۸ هزار میلیون تنی معادن کشور ۱.۲ درصد و در بخش اشتغال سهم استان سه درصد از ۱۳۸ هزار و ۸۷۹ نفر اشغال اسمی کشور دارد.