به گزارش خبرنگار مهر، بهرام ناصرنژاد رئیس دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر درباره این دوره از کنگره، گفت: با توجه به اینکه مهندسی شیمی کلید توسعه پایدار است و توسعه پایدار اولویت اصلی کشور، توجه اصلی این کنگره بر روی توسعه پایدار در صنایع ایران از جمله صنایع بالادستی نفت، پالایش و فرآوری نفت و گاز، پتروشیمی و شیمیایی، دارویی و غذایی است.
وی افزود: علاوه بر حوزه هایی که هم اکنون در زمینه مهندسی شیمی مطرح هستند، در این کنگره سعی بر این است که راهکارهای عملی و نوین در جهت بهینه سازی مصرف آب، بهینه سازی مصرف انرژی، بازیافت پساب های شهری و صنعتی، کاهش اثرات زیست محیطی صنایع، کاهش کربن منتشر شده به جو در صنایع ایران و سایر موضوعات حوزه توسعه پایدار، مورد توجه قرار گیرد.
ناصرنژاد با بیان اینکه صنعت برای اولین بار در این کنگره حضور خواهد داشت، گفت: در کنگره شیمی سعی داریم که رابطه علم شیمی با صنعت را مورد بررسی قرار دهیم تا ارتباط صنعت و دانشگاه بدین واسطه در حوزه شیمی میسر شود.
وی ادامه داد: این کنگره توسط انجمن مهندسی شیمی ایران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود.
رئیس دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر افزود: این دوره از کنگره با هدف گردهم آوردن محققان دانشگاه و متخصصان صنعت و ایجاد بستری مناسب برای تبادل یافته های جدید و پیشرفت های فنی و شناسایی نیازهای روز صنعت از طریق ارائه مقالات، برگزاری سخنرانی های کلیدی، برگزاری کارگاه ها و نشست های تخصصی و برپایی نمایشگاه برگزار می شود.
در ادامه نوید مستوفی رئیس انجمن علمی مهندسی شیمی گفت: انجمن های علمی همواره حلقه ارتباطی صنعت و دانشگاه هستند؛ از این رو در این کنگره حضور دارد تا بتوان با یافته های علمی در حوزه شیمی و مهندسی شیمی ارتباط بین صنایع مربوط به این حوزه برقرار شود.
مطرح شدن موضوعات کاربردی پژوهش با حضور کارشناسان صنعت
مرضیه جدا، مسئول کمیته ارتباط با صنعت این کنگره نیز با اشاره به اینکه تاکنون رویکرد کنگرهها کارهای علمی در مرز دانش بوده و کمتر به نیازهای صنعتی توجه شده است، اظهار داشت: به دنبال شناسایی مواردی هستیم که دانش عملیاتی صنعت، منجر به بهبود لایسنسها شده است که از این موارد در صنعت کم نیست.
وی محورها و موضوعات مقالات تخصصی در پنلهای تخصصی صنعت را فناوریهایی که باعث افزایش ارزش افزوده پالایشگاهها (مارجین) میشوند، فناوریهای مختلفی که باعث کاهش مصرف آب و انرژی شدهاند، اصلاح و ساختار مکانیکی و افزایش راندمان کاتالیستهای ساخت داخل و تنوع بخشی به سبد محصولات پالایشگاهها و پتروشیمیها با توجه به نیاز بازار داخلی و خارجی اعلام کرد.
مسئول کمیته ارتباط با صنعت شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران افزود: در این کنگره مدیران ارشد بنگاههای اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت نفت حضور دارند که به دنبال ارتباط این افراد با دانشگاه، موضوعات کاربردی پژوهش مطرح خواهد شد.
به گزارش مهر، محورهای شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران شامل پدیدههای انتقال، ترمودینامیک، فرآیندهای جداسازی، مدلسازی و شدیدسازی، دینامیک سیالات محاسباتی، سیمپیچ، کاتالیست و طراحی رآکتور، مهندسی و کنترل فرآیند، بیوتکنولوژی، مهندسی بیوپزشکی، صنایع غذایی و دارویی، نانو تکنولوژی، علوم و فناوری پلیمر، مهندسی نفت و مخزن، تولید، فرآورش و تبدیل گاز طبیعی، فناوری پایدار و سبز، مهندسی محیط زیست و ایمنی، استانداردسازی و آموزش در صنایع شیمی، مدیریت و کارآفرینی و انرژی تجدیدپذیر است.
همچنین مهلت ارسال مقالات علمی به این کنگره ۲۲ آبان و مهلت ارسال مقالات صنعتی ۱۷ آذر اعلام شده است. شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران دوم تا چهارم بهمن ماه در دانشگاه امیرکبیر برگزار می شود.