به گزارش خبرنگار مهر، جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی برخلاف روال همیشگی این بار ساعت ۱۳ آغاز به کار کرد. حضور گسترده عکاسان و خبرنگاران برای پوشش این جلسه نشان میداد، این جلسه مجلس اهمیت قابل ملاحظه ای دارد. امروز بررسی صلاحیت ۴ وزیر پیشنهادی دولت در دستور کار بهارستان قرار داشت.
این جلسه هم مانند تمام جلسات مشابه با حاشیههای جالبی همراه بوده است.
عقربه های ساعت به ۱۳:۱۰ دقیقه می رسد و درب بهارستان به روی عکاسان و خبرنگاران باز می شود.
پس از اعلام دستور کار مجلس و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، مجلس به صورت جدی وارد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت می شود. نگاه همه در ابتدا به ردیف اول صندلی های بهارستان می رود که معاون اول رئیس جمهور بر آن تکیه زده است، اما در ابتدای جلسه خبری از رئیس جمهور نیست.
همه در انتظار حضور رئیس جمهور در صحن علنی بودند که بالاخره ساعت ۱۳:۲۰ دقیقه با استقبال جمعی از نمایندگان مانند علی مطهری، رئیس جمهور وارد صحن مجلس شد و در کنار جهانگیری نشست؛ معاون اولی که این روزها گلایه هایی بر زبان می آورد و از کمبود اختیاراتش در دولت می گوید.
دقایقی بعد، رئیس جمهور به سمت تریبون مجلس برای دفاع از وزرای پیشنهادی اش رفت و پس از خوش و بشی کوتاه با لاریجانی سخنرانی اش را آغاز کرد.
سخنان رئیس جمهور آغاز شد در حالی که بیش از دفاع از وزرا از عملکرد خود دفاع کرد و دقایق زیادی از زمان خود را به تبیین اقدامات دولتش اختصاص داد.
البته در این میان، بر رنج و سختی های اقتصادی ملت هم مهر تائید زد اما دقایقی بعد بیشتر مشکلات اقتصادی را زائیده تبلیغات منفی برخی افراد و رسانه ها توصیف و بیان کرد آنهایی که به مردم می گویند ابرتورم داریم، دروغ می گویند!
البته نکته جالب توجه در سخنان رئیس جمهور این بود که برخلاف گذشته این بار دیگر حرفی از تورم تک رقمی نزد و اظهار تاسف کرد که از تورم تک رقمی عبور کرده ایم، اما با این حال رشد نقدینگی را یک بلای آسمانی ندانست که بر سر کشور به یک باره آوار شده باشد، بلکه آن را مربوط به همه زمان ها دانست.
روحانی در ادامه خود را امین نمایندگان و ملت دانست و خطاب به نمایندگان گفت: من به عنوان امین شما و مردم برای انتخاب این وزرا دهها ساعت فکر کرده ام و وقت گذاشته ام. هرچند این هفته های اخیر استخاره خیلی با ما همکاری نکرد و از بعضی ها خواستیم که با دولت همکاری کنند اما گفتند که استخارهشان خوب درنیامده است (با لبخند).
رئیس جمهور به سخنرانی خود ادامه داد و زمانی که نوبت به معرفی رضا رحمانی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت رسید گفت: بهتر است به جای «صمت» بگویم وزارت صنعت، چون گاهی مردم عادی می گویند «صمت» کجاست؟ که باید بگویم این «صمت» با آن سمت و سو فرق دارد.
در ادامه زمانی که رئیس جمهور از شریعتمداری برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دفاع می کرد، اشاره ای به آمار ایجاد اشتغال در کشور کرد و گفت: زمانی که دولت را تحویل گرفتم، اشتغال کشور حدود ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بود که این آمار امروز به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است و این آمار رسمی است.
این اظهارات رئیس جمهور فریاد اعتراض جمعی از نمایندگان را در پی داشت که اعتراض خود را به غیرواقعی بودن این آمار رئیس جمهور با فریادهای خود نشان می دادند، اما لاریجانی وارد شد و از نمایندگان خواست تا اجازه دهند روحانی سخنانش را بیان کند.
در ادامه رئیس جمهور که دید نمایندگان اعتقادی به این آمار و ارقام ندارند، گفت: البته بنده منکر این نیستم که مشکلاتی در زمینه اشتغال داریم، اما می گویم نسبت به گذشته رشد خوبی در این زمینه داشته ایم.
سخنان رئیس جمهور پس از یک ساعت پایان یافت و از پشت تریبون مجلس پایین آمد؛ همزمان تعداد زیادی از نمایندگان با وی به سمت درب خروجی خانه ملت حرکت کردند و در آن میانه با وی وارد صحبت شدند و در نهایت پس از دقایقی رئیس جمهور از صحن مجلس خارج شد.
در ادامه، جلسه نوبت به نمایندگان مخالف و موافق وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی رسید که اظهارات خود را از پشت تریبون مجلس مطرح کنند.
یحیی کمالی پور نماینده مردم جیرفت یکی از مخالفان دژپسند بود که برنامه های فرهاد دژپسند را در دست گرفت و گفت: آقای دژپسند ای کاش به جای ۵۰ صفحه برنامه ۵ صفحه برنامه داشتید و به آن عمل می کردید چرا که این ۵۰ صفحه فقط نوشتار است.
در ادامه ولی ملکی نماینده مردم مشکین شهر مخالفت خود را با این وزیر مطرح کرد. وی که نسبت به گعده های نمایندگان در میان نمایندگان دولت اعتراض داشت، گفت: بهتر است نمایندگان سر جای خود بنشینند و سپس به خنده های جهانگیری معاون اول رئیس جمهور واکنش نشان داد و گفت: آقای جهانگیری دارد می خندد. باید هم بخندد؛ وقتی نمیتوان مسئول دفترش را هم عوض کند. از یک طرف دوستان ما دورش جمع شده اند و از سوی دیگر هم می گوید مملکت همین است دیگر!
جلسه علنی مجلس ادامه داشت تا اینکه عقربه های ساعت ۱۵.۳۰ دقیقه را نشان می داد که معاون اول رئیس جمهور هم با همراهی جمعی از دولتمردان همچون امیری و چند تن دیگر از وزرا به سمت درب خروجی خانه ملت حرکت کرد و از صحن مجلس خارج شد.
نشست مجلس با دفاع دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد از برنامههایش ادامه یافت و نوبه به مخالفان و موافقان شریعتمداری وزیر مستعفی صنعت و وزیر پیشنهادی تعاون و کار رسید، اما رسیدن به وقت اذان مانع شد تا شریعتمداری به دفاع از برنامه هایش بپردازد.
جلسه نوبت شامگاهی روز شنبه مجلس شورای اسلامی برای بررسی رای اعتماد به ۴ وزیر پیشنهادی ساعت ۶:۲۰ آغاز شد.
محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ابتدای اظهارات خود گفت: خداوند را شاکردم که بعد از نماز مغرب و عشا صحبت می کنم که فضای نورانی در صحن مجلس مستولی شده است.
در حالی که فرصت قانونی شریعتمداری برای بیان برنامه هایش به پایان رسیده بود اصرار داشت که در وقت اضافه به سخنرانی خود ادامه دهد که لاریجانی خطاب به وی گفت اگر ادامه دهید همه مجبورند شام به منزل شما بیایند.
در راند دوم بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی بالاخره فراکسیون امید و نمایندگان ولایی تصمیم گرفتند که به صورت علنی نظرات خود را در مورد وزرای پیشنهادی اعلام کنند.
بر این اساس فراکسیون امید نسبت به وزرای پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد نظر مثبت داشته و با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی مخالف بود. در این راستا نیز تمام مخالفان وزیر پیشنهادی راه از اعضای فراکسیون امید بودند.
فراکسیون ولایی نیز موافقت خود با رای اعتماد به وزرای پیشنهادی اقتصاد و راه و شهرسازی را اعلام کرده و تصمیم گیری در مورد رای اعتمااد به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به اعضا واگذار کرد.
در جلسه امروز رای اعتماد عملا موافقت یا مخالفت جدی با رای اعتماد به وزرا که بتوانند نمایندگان مجلس را در صندلی های میخکوب کرده و مجلس را به سکوت وادارد که در تصمیم گیری نهایی نمایندگان تاثیرگذار باشد وجود نداشت. بنابراین به نظر می رسد وکلای ملت پیش از جلسه رای اعتماد، تصمیم خود را در مورد وزرای پیشنهادی گرفته بودند.
محمد فیضی و علی نجفی خوشرودی دو عضو فراکسیون امید در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه سخنرانی کردند. هر دو این افراد مدعی شدند که اسلامی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در برنامه ویتامین C با اجرای علی ضیاء اعلام کرده است که با نمایندگان تعامل نمی کند و حرف های نمایندگان را از یک گوش گرفته و از گوش دیگر رها می کند.
در راستای اثبات ادعای خود کلیپ این برنامه را در صحن علنی پخش کردند.
در این برنامه که به برای همه نمایندگان پخش شد اسلامی اعلام کرد اگر نماینده ای به من سفارش کند که فردی را به پست مدیریتی بگمارد و پس از بررسی مشخص شود این فرد شایستگی ندارد در عین احترام به نماینده، این کار را انجام نخواهد داد.
پس از پخش اظهارات اسلامی، نمایندگان با فریادهای احسنت، احسنت اظهارات اسلامی را تایید و تحسین کردند؛ بنابراین تیر فراکسیون امید به هدف نخورد.
در پایان پایان جلسه نوبت شامگاهی نمایندگان به هر ۴ وزیر پیشنهادی رای اعتماد دادند.
در نهایت لاریجانی با اعلام اینکه «نمایندگان امروز به اندازه دو روز و نیم کار کرده اند» زمان جلسه بعدی مجلس را یکشنبه هفته اینده ۱۳ آبان اعلام کرد تا نمایندگان خیالشان راحت باشد که تا آخر هفته خبری از جلسات صحن و کمیسیون های مجلس نیست.