اصفهان - ایمنی باغ زرشک همزمان با طرح انتقال مکان برگزاری جلسات شورای شهر در این ساختمان با بیان برخی مباحث در خصوص ایمنی این ساختمان، زیر سوال رفت.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ طاق ساختمان باغ زرشک از چوب و یک بافت قدیمی ساخته شده است و امروز در حالی مسئله مورد بررسی، جلسه علنی شورای شهر قرار گرفت که برگزاری جلسات شورای شهر اصفهان در این ساختمان به شرط ایمن سازی آن مورد قبول اعضای جلسه شد.

ایمنی ساختمان باغ زرشک مورد تایید سازمان آتش نشانی نیست و از نظر ایمنی و ایستایی دارای اشکال است.

در این ارتباط معاون مالی و اقتصادی شهردار اصفهان پیش از ظهر یکشنبه در شورای شهر اصفهان، با ارائه گزارش مکتوب از سازمان آتش‌نشانی گفت: بر اساس این گزارش انجام شش اقدام ایمن‌سازی در حوزه برق، گاز و ایستایی و غیره امری ضروری است که برای رفع این مشکلات ۵۰۰ میلیون تومان هزینه برآورد شده است.

مرتضی طهرانی ادامه داد: برای اجرای این طرح چند ماه زمان نیاز است. البته استانداردسازی سقف این ساختمان که چوبی است امکان ندارد چون ساختمان چوبی استاندارد تعریف شده‌ای ندارد.

لزوم ایمن سازی تمام ساختمان های دارای ارباب رجوع

علیرضا نصر اصفهانی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این‌ باره با بیان اینکه همه مکان‌های ناایمن شهر اصفهان و به‌ویژه ساختمان‌هایی که دارای ارباب‌رجوع است باید ایمن‌سازی شود، گفت: اگر امکان ایمن‌سازی ساختمان باغ زرشک وجود دارد و این کار انجام شود جلسات را به این ساختمان انتقال خواهیم داد.

وی افزود: حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برای ایمن‌سازی این ساختمان برآورد شده است و اگر  ایمن‌سازی انجام شود و خطری برای اعضای شورا و ارباب‌رجوع نداشته باشد موافق اجرای این طرح خواهیم بود.

باغ زرشک تخریبی و فرسوده نیست

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ارتباط با ایمن سازی باغ زرشک گفت: یکی از شهرداران سابق قصد فروش ساختمان باغ زرشک و تبدیل آن به منزل مسکونی را داشت که پس از حرکت بولدوزر و وارد آمدن چند ضربه به ساختمان و آسیب ندیدن حتی یک آجر آن دوستداران میراث فرهنگی واکنش نشان داده و مانع تخریب آن شدند و تا کنون این ساختمان پابرجاست.

فتح الله معین با بیان اینکه سازمان نوسازی شهرداری بازسازی و مرمت جزئی در این ساختمان انجام داده است، ادامه داد: این ساختمان دارای موتورخانه حرارتی است، دیوارهای باربر مستحکم و قدیمی دارد و سقف‌های تیر و تخته دارد و روی سقف ساختمان شیروانی دارد و در معرض تخریب و فرسایش نیست.

ساختمان باغ زرشک متعلق به دوره قاجار و مالک آن نیز یکی از سرداران بختیاری بوده است. علی و حسین همدانیان دو برادری بودند که این ساختمان را خریداری و به ساختمان اداری کارخانه ریسندگی تبدیل می‌کنند، پس از مرگ این دو برادر، این ساختمان محل خیریه همدانیان انتخاب می‌شود و با تغییر مکان این خیریه به منزل برادران همدانیان این ساختمان به بخش اداری صنایع پشم تبدیل می‌شود و با مصوبه کمیسیون ماده پنج کارخانه صنایع ریسباف تبدیل به کاربری مسکونی می‌شود و این ساختمان به شهرداری واگذار می‌شود.