به گزارش خبرنگار مهر، بهرام نصراللهی زاده بعد از ظهر یکشنبه در هشتمین جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان کردستان، واگذاری پروژه های دولتی به بخش خصوصی را یکی از ماموریت های مهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی عنوان کرد و اظهارداشت: در قانون بودجه سال ۹۷ و در برنامه ششم توسعه کشور این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است و با شرایط و تشویقات مناسب این پروژه ها واگذار می شود.
وی افزود: دولت روش های بسیاری را برای واگذاری پروژه ها در نظر گرفته است که هر کدام از این روش ها به مصلحت و به سود بخش خصوصی باشد می تواند آن را انتخاب کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان ادامه داد: فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی در شهرستان ها سرمایه گذاران و بخش خصوصی را در جریان این موضوع قرار دهند و هر پروژه دولتی که بخش خصوصی فکر می کند بیشترین سود را می تواند از آن برداشت کند ما آمادگی داریم با بهترین شرایط پروژه را به آنها واگذار کنیم.
نصراللهی زاده با بیان اینکه پروژه های نیمه تمام دولتی قابل واگذاری به بخش خصوصی و تعاونی با شرایط بسیار خوب و حداکثر سوددهی واگذار می شوند، یادآور شد: ۷۶ هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که از دو تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که از این تعداد شش هزار پروژه در بخش ملی و ۷۰ هزار پروژه نیز استانی است.
وی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی ناشی از فشار و تحریم های بین المللی بیان کرد: بودجه عمومی دولت حتی در شرایط عادی پاسخگوی تکمیل این حجم از پروژه های عمرانی نیمه تمام نیست و اگر بخواهیم این پروژه ها را همچنان با اعتبارات دولتی به اتمام برسانیم بیش از دو دهه دیگر زمان نیاز داریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان به مدیریت و محدودیت تعریف طرح های جدید در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در این دولت تلاش شد تا از تعریف طرح جدید مگر در موارد ضروری جلوگیری شود و بیشتر اعتبارات موجود در راستای اتمام پروژه های نیمه تمام هزینه شود.
نصراللهی زاده به تصمیم اخیر روسای سه قوه در زمینه واگذاری طرح های عمرانی نیمه تمام دولتی به بخش خصوصی و تعاون اشاره کرد و اظهارداشت: دولت آمادگی کامل دارد تا این طرح ها را به متقاضیان واگذار کند و بیشترین سود را نیز به بخش خصوصی برساند.
وی با اشاره به وجود منابع مالی قابل توجه در دست مردم، افزود: هدف از این طرح انتقال مشکلات دولت به بخش خصوصی نیست بلکه دولت با بهترین شرایط و تسهیلات نه تنها به دنبال سوددهی و سودآفرینی این طرح ها است بلکه به دنبال ایجاد حداکثر سود برای بخش خصوصی از محل طرح ها است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به مدیران دستگاه های اجرایی استان توصیه کرد تا بستر و زمینه های مناسب برای تسهیل در این واگذاری ها را فراهم کرده و ادامه داد: دولت نیز برای رفع دغدغه مدیران در واگذاری طرح ها، مصونیت حقوقی و قضایی برای آنان اندیشیده تا شهامت اجرایی کردن این طرح را داشته باشند.
نصراللهی زاده درباره مزایای مشارکت بخش خصوصی در تکمیل این طرح ها یادآور شد: امکان تخفیف ۸۰ درصدی و تقسیط ۲۰ درصدی در واگذاری طرح ها فراهم است و بخش خصوصی می تواند از امکان تغییر کاربری طرح هم برخوردار شود.
وی بیان کرد: طرح های نیمه تمام دستگاه های اجرایی در مدت زمان ۱۰ روزه باید بازنگری و بررسی شود و طرح هایی که قابلیت واگذاری را دارند اعلام و آنهایی که قابلیت واگذاری را نیز ندارند دلایل قابل توجیه عدم واگذاری آنها اعلام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با بیان اینکه واگذاری از میان طرح های در حال آغاز تا در حال تکمیل و تکمیل شده به متقاضیان بخش خصوصی انجام می شود، گفت: این طرح ها به صورت فروش قطعی و مشارکتی به روش های مختلف قابل واگذاری است.
نصراللهی زاده اظهارداشت: بر اساس مصوبه دولت تا پایان امسال باید حداقل ۳۰ گزارش توجیهی واگذاری پروژه های نیمه تمام استان کردستان آماده شود تا بتوانیم ۱۰۵ میلیارد تومان پروژه ای که سهم این استان در واگذاری به بخش خصوصی است را محقق کنیم.