خبرگزاری مهر - گروه فناوری های نوین : دولتمردان کویتی اصل اساسی را در خصوص توسعه این کشور در تمامی جنبه ها مد نظر گرفته اند: تثبیت نقش و جایگاه فناوری و تولید علم در رشد و توسعه کویت. آنچه که شاید با سرعتی فراتر از تصور کارشناسان در این کشور عربی روی داده است، توجه به سرمایه گذاری و مایه گذاشتن از تحقیقات گسترده در عرصه فناوری و تحقیقات علمی در مطرح شدن کویت و قابلیت های این کشور نه تنها در ذهن تک تک مردم آن بلکه در مجامع بین المللی بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آنچه که در استراتژی کلی کویت در قبال فناوری به خوبی روشن است، رسیدن به این نتیجه مهم است که می توان یا شاید «باید» از مقوله فناوری و توسعه علوم برای آماده شدن در مواجه با چالش های دنیای در حال چالش و تغییر استفاده گسترده کرد.

این ارزشگذاری ها در نهایت به خلق فرصت های جدید کاری و تحقیقاتی برای توسعه هرچه سریعتر کویت شده و در عین حال تقویت توان بالقوه و قابلیت های شهروندان این کشور به ویژه جوانان آن را به همراه داشته است.

به گفته کارشناسان و متخصصان عرصه فناوری، استراتژی کلی توسعه فناوری در کویت عمدتا بر اساس استفاده از روش های نوین علمی به عنوان اساس ساختارسازی جامعه مدرن تدوین شده است. در حقیقت متخصصان این کشور چشم به پیشرفت های جهانی نیز داشته تا با الگو برداری از جوامع توسعه یافته، هر چه بیشتر توسعه فناوری در کشور خود را تسریع بخشند.

چنین استراتژی موجب شده است که کویت در میان کشورهای هم رده خود در خاورمیانه و به خصوص کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جایگاه بالاتری در عرصه توسعه فناوری های نوین برخوردار شده باشد.

دولتمردان این کشور برای رسیدن به این مهم، طی سال های اخیر دست به سرمایه گذاری های کلان زده و در این زمینه سازمان ها و کمیته های علمی و پژوهشی را با هدف توسعه فناوری های نوین راه اندازی کرده اند. در این مراکز، پروژه های تحقیقاتی در زمینه های مختلف علمی صورت می گیرد که هدف عمده و نهایی تمامی آنها تبدیل این کشور به کویتی مدرن است.



شکل گیری کویتی نوین بر پایه استفاده از فناوری های نوین

کویت و نگاهی ویژه به دانشمند پروری

یکی از اصول کلی مد نظر جامعه علمی و تحقیقاتی کویت، توجه به تربیت و پرورش نسل نوین دانشمندان و محققان بوده است. بی تردید یکی از ابزارهای مهم توسعه فناوری در تمامی جوامع برخورداری از مغزهای پرورش یافته و متخصص است که در کنار فراهم آوردن امکانات و تجهیزات مورد نظر، توسعه فناوری دور از ذهن نخواهد بود و در این میان کویت نیز با درک اصولی از این مقوله به راه اندازی مراکزی همچون باشگاه علمی (Scientific Club) اقدام کرده است.

راه اندازی چنین مرکز بزرگی یکی از مهمترین اقدامات دولت کویت در تربیت نسل جدیدی از دانشمندان و متخصصان در علوم مختلف بوده است. بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در چنین مراکزی دانشمندان جوان کار در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی آماده می شوند. حاصل کار چنین مراکزی دانشمندان آینده کویت خواهند بود.

در چنین مراکزی امکانات پیشرفته ای همچون رصدخانه های مدرن، رایانه های پیشرفته و بانک های اطلاعاتی گسترده و مورد نیاز محققان فراهم شده است.

شرکت جهانی فناوری، سکوی پرش کویت در عرصه توسعه فناوری

از دیگر اقدامات نوین صورت گرفته در کویت طی سال های اخیر درخصوص توسعه علوم و فناوری های نوین، آغاز به کار شرکت بزرگ فناوری جهانی (Technology World Company) بوده است. این شرکت در حقیقت بازوی مهمی در عرصه مدیریت شرکت های فعال در عرصه فناوری های نوین است و خط مشی کلی آن نیز توجه به فناوری های خلاقانه است.

این شرکت و شرکت های تابعه آن استفاده از فناوری های نوین در خصوص صنایع و حوزه های کار همچون تجارت، بازرگانی، آموزش، سلامت و حتی بهره برداری نوین و اصولی از نفت را فراهم کرده است.

در مجموع به نظر می رسد که در سال های آتی باید منتظر شکل گیری کویتی نوین بر پایه استفاده از فناوری های نوین بود. این کشور گرچه شاید از حیث وسعت، سهم قابل توجهی از سرزمین های خاکی جهان را به خود اختصاص نداده باشد، اما به زودی با تکیه بر درک نوین از اهمیت توسعه فناوری به قدرتی نوین در میان اعراب منطقه تبدیل شده و حرف هایی نیز برای ارائه در عرصه جهانی خواهد داشت.