حجت الاسلام عباسعلی اختری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ویژگیهای یک سخنران مذهبی، گفت: سخنرانهایی می توانند اثر بخش تلقی شده و تحول در اقشار جامعه را به عنوان مخاطب خود ایجاد کنند که 3 بخش مطالعاتی را درنظر گیرند.
وی این سه بخش را به ویژگیهای شخص گوینده، محتوای مطالبی که ارائه می شود و کیفیت ادای سخن و بیان مطالب تقسیم بندی کرد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گوینده مذهبی باید دارای عظمت علمی باشد به طوری که سرمایه علمی و آگاهی لازم داشته باشد تا در هر عرصه ای که وارد شد مطالب به مثابه چشمه ای از وی تراوش کند . این ویژگی باعث می شود تا هر سخنران مذهبی درباره موضوع مورد بحث اهل فن تلقی شود.
وی افزود: اگر جرأت و اعتماد به نفس گوینده مذهبی به نحو قابل لمسی محرز باشد یک امتیاز مثبت برای وی محسوب می شود. اظهارات وی باید به قدری محکم و مستند ایراد شود که اگر هزار نفر از هر رشته ای در جمع مخاطبان وی حاضر باشند نتوانند در اظهارات وی تردید کنند.
تمرکز روی موضوع و مشخص بودن محور خطابه از ابتدا تا انتهای سخن یکی دیگر از ویژگهایی است که حجت الاسلام اختری آن را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: جدا از فراوانی مطلب، سخنران باید چون طبیب خیرخواه باشد و به تبلیغ، پاسخ گویی به شبهات، نشر افکار و عقاید اسلامی، اشتیاق و علاقه داشته، انگیزه، شوق و علاقه وی خیرخواهی مردم، جامعه و امت مسلمان باشد.
وی خیرخواهی را یکی از درسهای مهم انبیای الهی توصیف کرد که این ویژگی باید در مورد سخنران و واعظ مذهبی پررنگتر باشد.
حجت الاسلام عباسعلی اختری عدم دلباختگی به دنیا که موجبات نفرت را فراهم می کند وهمچنین آراستگی ظاهری و باطنی سخنران مذهبی را مورد تأکید قرار داد و گفت: خوش اخلاقی و بلند همتی سخران مذهبی بسیار تأثیرگذار است. از سوی دیگر وی باید موضوع مورد بحث خود را به نحو مناسبی تبیین و اهمیت آن را برای مخاطب ناآگاه تشریح، توصیف و تصریح کند تا علاقه مخاطب نیز افزایش یابد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: سخنران باید اهل عمل باشد تا مخاطب به وی عقیده یافته و سخنرانیهای وی در جامعه تأثیرگذار باشند.