رشت- پدر ویراستاری نوین ایران با اشاره به اینکه در کشور دستور زبان جامع وجود ندارد، گفت: دانشگاه باید با ایجاد پیوند با محیط خارج خود شناخت و درک درستی از نیازهای جامعه کسب کند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد سمیعی گیلانی پیش ازظهر پنجشنبه در مراسم اهدای نخستین جایزه ادبی استاد «فرض‌پور ماچیانی» که با حضور شخصیت‌های ادبی و علمی فرهیخته گیلانی در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رشت برگزار شد، اظهارکرد: حضور در چنین فضای فرهنگی برای بنده جای افتخار دارد.

سمیعی گیلانی با اشاره به زمان آشنایی خود با استاد فرض‌پور ماچیانی، افزود: استاد «مصطفی فرض‌پورماچیانی» از افرادی بود که علاوه بر معلومات، اهل قلم و هنرمندی با مواضع انتقادی اما با نگارش شیرین بود.

لزوم ممارست اساتید ادبیات بر مطالعه مقالات حوزه ادبی

وی با تأکید بر لزوم ممارست اساتید حوزه ادبیات بر مطالعه مقالات مختلف و آشنایی با سبک‌ها، تجریه و اندیشه‌های سایر اساتید، گفت: متاسفانه امروز استادان و معلمان ادبیات دستاوردها و مقالات سایر اساتید این حوزه را مطالعه نمی کنند.

پدر ویراستاری نوین ایران در ادامه با بیان اینکه تازه‌ترین دستاوردهای حوزه ادبیات در مقالات منعکس می شود، بیان کرد: مطالعه مقالات مختلف سبب آشنایی با اهل قلم و علم شده و معلومات را افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه یکی از توصیه‌های همیشگی مرحوم فرض پور ماچیانی توجه به دستور زبان فارسی بود، ادامه داد: هنوز در کشور دستور زبان فارسی به صورت جامع وجود ندارد البته طرحی در سال‌های گذشته برای بهره‌برداری در سطح مدارس و دانشگاه‌ها طراحی ارائه و ولی متاسفانه اجرایی نشد.

شناخت صحیح دستور به زبان آگاهی کمک می کند

سمیعی گیلان با بیان اینکه هنوز دستور زبان به صورت سنتی و براساس زبان شنیداری و تلفظی تنظیم می شود، اظهارکرد: باید بدانیم شناخت صحیح اصول دستور به زبان آگاهی افراد کمک کرده و سبب می شود تا مصادیق جدید گفتاری ساخته شود.

وی همچنین در ادامه بر ضرورت پیوند دانشگاه با محیط خارج از آن نیز تأکیدکرد و افزود: با بررسی تاریخچه ادبیات کشور به این نتیجه می رسیم که بیشتر شاعران و نویسندگان تحصیلات دانشگاهی در حوزه ادبیات ندارند.

پدر ویراستاری نوین ایران با بیان اینکه باید تعامل و ارتباط میان محیط دانشگاهی و خارج آن ایجاد شود، گفت: دانشگاهیان باید برای برقراری این پیوند و تعامل در تمام مجامع شرکت و استعدادهای ادبی را شناسایی کنند.

وی با اشاره به اینکه وجود این ارتباط سبب جلوگیری از هدر رفت وقت، هزینه، انرژی و استعداد می شود، بیان‌کرد : دانشگاه باید نیازهای جامعه را شناخته و براساس آن برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کند. نبود ارتباط میان دانشگاه با محیط خارج سبب می شود که درک درستی از نیازهای جامعه در حوزه علمی وجود نداشته باشد.