با رشد نگرانی‌ها از تضعیف تقاضای جهانی نفت در شرایطی که تولیدِ تولیدکنندگان بزرگ، اوج گرفته است، قیمت نفت حدود ۳ درصد سقوط کرد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، در پایان معاملات روز پنج‌شنبه، با رشد نگرانی‌ها از تضعیف تقاضای جهانی نفت در شرایطی که تولیدِ تولیدکنندگان بزرگ، اوج گرفته است، قیمت نفت حدود ۳ درصد سقوط کرد و قیمت نفت آمریکا به سطحی افت کرد که از ماه آوریل تا کنون دیده نشده بود.

رکورد زدن تولید نفت خام ایالات‌متحده و روسیه، به همراه رشد بزرگ تولید گروه اوپک، قیمت‌های نفت را به شدت تحت فشار قرار داده است. همچنین با احتمال کند شدن رشد اقتصاد جهان به علت جنگ تجاری چین با آمریکا و آسیب‌های آن که شروع به تاثیرگذاری بر اقتصادهای در حال ظهور کرده است، ممکن است تقاضا برای نفت کاهش یافته و قیمت‌ها بیشتر افت کنند.

قیمت نفت آمریکا، حالا ۱۷ درصد از رکورد اوایل اکتبر خود پایین‌تر است. تحلیل‌گران می‌گویند انتظار دارند در روزهای آتی بیشتر سقوط کند، چراکه نفت نتوانست از افت ارزش دلار در روز پنج‌شنبه استفاده کند و رشد کند و حتی از بازگشت از سقوطِ بازارهای سهام هم انرژی نگرفت.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت ۲.۱۵ دلار یا ۲.۹ درصد سقوط کرد و در ۷۲.۸۹ دلار بسته شد.

قیمت هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی هم ۱.۶۲ دلار یا ۲.۵ درصد سقوط کرد و به ۶۳.۶۹ دلار رسید، که پایین‌ترین قیمت آن از ۹ آوریل تا کنون است.

سقوط قیمت نفت در روز پنج‌شنبه پس از آن سرعت گرفت که قیمت نفت آمریکا از ۶۵ دلار، که کف قیمت خرید در کل بهار و تابستان بود، هم پایین‌تر آمد. در معاملات امروز بیش از ۷۵۰ میلیون قرارداد پیش‌خرید نفت مبادله شد که این خیلی بالاتر از میانگین ۲۰۰ روزه بازارها، با ۵۷۶ میلیون معامله در روز، است.

اما با پایان ماه اکتبر هر دو قرارداد نفتی بدترین عملکرد ماهیانه خود از جولای ۲۰۱۶ تا کنون را ثبت کردند؛ قیمت نفت برنت در ماه اکتبر ۸.۸ درصد و قیمت نفت آمریکا ۱۱ درصد سقوط کرد.

چهارشنبه شب، وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد که تولید نفت خام این کشور در ماه آگوست به رکورد ۱۱.۳۵ میلیون بشکه در روز رسیده است و انتظار می‌رود به رشد خود هم ادامه دهد.

تولید نفت خام روسیه هم به رکورد ۱۱.۴۱ میلیون بشکه در روز رسیده است در حالی‌که بررسی‌های رویترز نشان می‌دهد اعضای اوپک تولید روزانه خود را نسبت به سطح ۲۰۱۶ افزایش داده‌اند.