در ماههای اخیر انجمن تالاسمی ایران بارها از مسئولان اجرایی در زمینه بودجه بهداشت و درمان درخواست کرد که میزان یارانه داروی بیماران تالاسمی را افزایش دهند.
الهام خورسندی ، بیماری که به انجمن تالاسمی ایران مراجعه کرده است ، در گفتگو با خبرنگار مهر ، درباره مشکلات تالاسمی ها چنین می گوید: با 3 بار مراجعه پشت سر هم به داروخانه مرکز درمانی ، تنها نصف داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج را به من تحویل دادند و زمانی که علت سهمیه بندی را جویا شدم ، عنوان شد که به داروخانه هم دارو تحویل داده می شود.
دکتر مینا ایزدیار ، رئیس هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر ، می گوید: اگر بیماران تالاسمی به درستی درمان نشوند ، به طور حتم آینده روشنی نخواهند داشت. متاسفانه درمان ناقص باعث بروز عوارضی نظیر دیابت ، نارسایی قلبی و کبدی می شود که باعث افزایش مشکلات درمانی بیماران خواهد شد.
محمدرضا مشهدی ، مدیر مالی و اداری انجمن تالاسمی ایران نیز در این زمینه می گوید: در سال گذشته بارها از کمبود یا سهمیه بندی داروی "دسفرال" در شهرهای مختلف گزارش شد و زمانی که گزارش این مشکلات به مسئولان ارائه شد آنان فقط از کمبود منابع مالی برای خرید بیشتر این دارو صحبت کردند.
وی می افزاید: هم اکنون نگاهها به تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی است تا با تصمیمی که در مورد افزایش یارانه دارو به ویژه برای داروی بیماران تالاسمی گرفته می شود ، زمینه دسترسی این بیماران به داروهای کافی فراهم شود.
دکتر محمود هادی پور، عضو هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران نیز اظهار می دارد: در سال جاری یارانه اختصاص یافته به بیماران تالاسمی 25 میلیون دلار بود ، در صورتی که برای جلوگیری از مشکلات کمبود دارویی حداقل 60 میلیون دلار یارانه نیاز است.
وی ادامه می دهد: سال قبل با چالش های فراوانی گذشت و مشکلات کمبود یارانه دارو نه تنها مسئولان انجمن بلکه بیماران و مجموعه معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت را نیز دچار چالش جدی کرد.
هادی پور تصریح می کند: امید است با تلاش تمامی سازمانهای غیر دولتی درگیر در حوزه بهداشت و درمان ، مسئولان دارویی کشور و تصمیم سرنوشت ساز مجلس در خصوص یارانه دارو ، شاهد سالی پر از آرامش برای بیماران تالاسمی باشیم. به طور حتم ، کاهش یارانه دارو در بودجه سال 86 خبر ناگواری برای بیماران تالاسمی خواهد بود.