به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان، یحیی رحمتی با بیان اینکه گردشگری یکی از زمینه های مناسب برای همکاری بین کشورهای مختلف به خصوص کشورهای همسایه است که در صورت تحقق و به دلیل خاصیت میان رشتهای بودن، میتواند تسهیلگر سایر همکاریها نیز باشد، افزود: ایران و ترکیه همسایگانی هستند که به دلایل تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، زمینهها و ویژگیهای مشترک بیشماری دارند. همچنین وجود دین، آداب و سنن، فرهنگ، زبان، غذا و ... باعث ایجاد جغرافیای مشترکی بدون احتساب مرزهای سیاسی بین دو کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه قرار گرفتن ترکیه در بین مقاصد اصلی سفر ایرانیان نیز گواهی بر این مدعا بوده و این پتانسیل برای قرار گرفتن ایران در بین مقاصد اصلی سفر گردشگران ترک نیز وجود دارد، ادامه داد: تنوع جغرافیایی و فرهنگی این امکان را به ایران داده است تا سلایق مختلف گردشگران را تحت پوشش قرار دهد. جاذبههای ایران توان جذب در بخش طبیعتگردی، گردشگری فرهنگی، گردشگری سلامت، گردشگری ماجراجویانه، گردشگری مذهبی، گردشگری روستایی، بومگردی و ... را دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان تصریح کرد: صنایعدستی بهعنوان اصلیترین رهاورد یک سفر، جزو لاینفک گردشگری است که در این خصوص ایران به لحاظ تنوع صنایعدستی رتبه سوم را در جهان به خود اختصاص داده که این خود، پتانسیل خوبی برای همکاریهای دوجانبه محسوب میشود.
رحمتی با اشاره به اینکه با توجه به تجربه بالای ترکیه در حوزه گردشگری و نیز به دلیل پیشرو بودن این صنعت در اقتصاد ترکیه و وجود پتانسیلهای بالای ایران، زمینه همکاری در بخشهای مختلف گردشگری فی ما بین دو کشور مهیا است، بیان کرد: از سرمایهگذاری در بخش زیرساختها و تأسیسات گردشگری تا امر آموزش، بازاریابی گردشگری، ایجاد و راهاندازی تورهای مشترک چشمانداز روشنی از همکاری دو کشور است.
وی ادامه داد: نزدیکی ترابوزان به شمالغرب ایران و فرهنگ نزدیک با چهار استان همجوار و نیز داشتن سابقه تاریخی، تبادلات گردشگری و فرهنگی، گویای وجود پتانسیلهای موجود همکاری است که عزم دو کشور نیز بر این امر صحه میگذارد.
رحمتی تاکید کرد: اعتقاد راسخ به این مهم داریم که رایزنان فرهنگی ایران و کنسولگریها که به عنوان بازوان توانمند وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خارج از مرزهای کشور مشغول به انجام وظیفه هستند، بهترین گزینه برای رونق گردشگری و تشویق گردشگران جهت سفر به ایران و دیدن جاذبههای غنی ایران زمین بهشمار میروند.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان در ادامه اظهار کرد: بخشی از وظایف کنسولگریها و رایزنان فرهنگی، فراهم کردن شرایط آشنایی مردم کشور مقصد با آداب و رسوم، فرهنگ و مذهب کشور مبدا است که در این راستا رایزنان فرهنگی سفارتخانهها از روشهای مختلفی، از جمله برگزاری هفتههای فرهنگی، برپایی مراسم مذهبی، اجرای برنامههای جشن و شادی و نمایشگاهها برای انجام این وظیفه استفاده میکنند.
رحمتی یادآور شد: کنسولگریها و رایزنان فرهنگی ایران میتوانند با توجه به جاذبههای بسیار زیاد ایران طبق هماهنگی با سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، زمینه رشد و رونق صادرات نامریی کشورمان را فراهم کنند. بیشک آشنایی آنان با فرهنگ، آداب و رسوم بازار هدف ایران، میتواند بسیار مفید واقع شده و تبادل فرهنگی تمدن اصیل ایرانی به دیگر نقاط جهان را فراهم کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان یکی از مهمترین راههای دیپلماسی و سرمایهگذاری خارجی را تقویت صنعت گردشگری عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا ایران میتواند از برخی فرصتها بهره کامل را ببرد که در این خصوص میتوان به مواردی چون توسعه سرمایهگذاری بخشهای خصوصی دو کشور در احداث هتلهای پنج ستاره و بینالمللی، اماکن اقامتی و تفریحی با استفاده از قوانین حمایتی سرمایهگذاری خارجی، فعالیت تبلیغاتی مشترک در جهت هدفمند کردن مقاصد گردشگری به اتباع دو کشور و ... اشاره کرد.