وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: تاريخ انقلاب ما و آموزه هاي ديني و جغرافيايي طبيعي كشور ما را به عنوان ملتي صلح طلب بدون چشم داشت به موجودي همسايگان و قرباني جنگ و ترور معرفي كرده است.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، امير دريابان علي شمخاني در نخستين جشنواره تحقيقات و فناوري هاي دفاعي با بيان اين مطلب افزود: ما به عنوان ملتي صلح طلب بر اين باوريم كه صلح بدون قدرت،  قابل ايجاد، حفظ و بسط نيست، بنابراين چاره اي جز مجهز شدن به قدرت نداريم.
وي با تاكيد بر اينكه قدرت تنها ،  پايه دفاعي ندارد، اما در عين حال قدرت بدون دفاع نيز استحكام كافي ندارد، خاطرنشان كرد: مي دانيم كه وحدت ملي عامل قدرت است اما باز هم در آغاز پيروزي انقلاب با وجود وحدت بين همه اقشار ملت باز مورد تجاوز قرار گرفتيم.
وزير دفاع تصريح كرد: توسعه نيز يكي از اركان قدرت است اما توسعه بدون قدرت دفاعي از كارايي لازم برخوردار نخواهد بود. وي با اشاره به اينكه قدرت دفاع از راه كسب قدرت تحقيق عينيت مي يابد، گفت: قدرت دفاعي خريداري شده و وابسته به خارج قابل ماندگاري نيست.


دريابان شمخاني تاكيد كرد: در جهاني زندگي مي كنيم كه ترجمان جهاني شدن آن معنايي جز تجاوز و اشغالگري براي كشورهاي جهان به دنبال ندارد.
وي افزود: اصل دفاع از خود در ماده 51 منشور سازمان ملل متحد مورد تاكيد قرار گرفته و هر كشوري مي تواند به هر طريق و به طور همه جانبه از خود دفاع كند.
وزير دفاع اضافه كرد: در جهاني بسر مي بريم كه به ما مي گويند براي داشتن تكنولوژي مدرن مجوز بگيريد و وقتي قصد دريافت مجوز داريم مي گويند شما نمي توانيد مجوز داشتن تكنولوژي جديد را داشته باشيد. آيا در اين شرايط چاره اي جز اينكه به مساله دفاع از خود بيش از سابق نگاه هوشمندانه داشته باشيم، داريم.


دريابان شمخاني با تاكيد بر اينكه بايد راه توسعه خويش را با افزايش قدرت با عنوان بازدارندگي باز كنيم، گفت: براي دسترسي به اين امر مهم بايد تنها از مسير تحقيق حركت كنيم و اين مساله را مد نظر داشته باشيم كه اين قدرت را نبايد بخش دفاعي به شكل انحصاري در اختيار داشته باشد.
وي تاكيد كرد: بايد بدون اينكه به امكانات  كشورهاي منطقه و غير منطقه چشم داشتي داشته باشيم بتوانيم قدرت دفاعي توليد كنيم.
دريابان شمخاني" تحقيق بدون نيازمندي  و آزمايشگاه"  را شعار اصلي وزارت دفاع دانست و گفت: بايد بتوانيم بدون آزمايشگاه و بدون نياز به ديگران تحقيقات موثر خود را به سرانجام برسانيم.
شمخاني افزود: يكي از شعارهاي برنامه چهارم اقتصاد مبتني بر دانايي است و فصل تحقيق و دانش در اين برنامه به عنوان فصلي جداگانه تدارك ديده شده است و علاوه بر اين توفيقات بسياري نيز به كمك تمام كساني كه ناله مردم را در بمباران ها در شهرهاي مختلف در زمان دفاع مقدس شنيده اند، به دست آورده ايم كه بايد اين توفيقات را در توليد دانش، توسعه، فناوري، تحقيقات، مشاركت در توسعه ملي و تقويت بنيه دفاعي و امنيت ملي و ارتقاء غرور ملي مبنايي براي خيزش قرار دهيم.
وزير دفاع با تاكيد بر اينكه بايد بتوانيم زمينه جذب و بهره برداري از استعدادهاي انساني در بخش هاي تحقيقاتي را فراهم آوريم، افزود: در اين زمينه بايد از پژوهشگران و مبتكران در زمينه تحقيقات دفاعي قدرداني كنيم  و پژوهش هاي دفاعي را گسترش دهيم.
وي تاكيد كرد: هر كس در نيروهاي مسلح به كار بديعي دسترسي پيدا كند كه به نوعي يكي از مشكلات دفاعي كشور را برطرف كند آن ابتكار و خلاقيت بايد به نام خود او ثبت شود.
دريابان شمخاني همچنين دستگيري و ذلت صدام را نشان از حقانيت امام خميني (ره) و رزمندگان اسلام دانست.