به گزارش خبرگزاری مهر، قربانعلی حدادی که در کارگاه تحلیل هم افزایی و مشارکتی در کلارآباد سخن می گفت، پیشرفت فیزیکی پروژه های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی را بالای۶۰ درصد اعلام و تصریح کرد: در برخی از محورها تا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم و افزود: عملیات آبخیزداری، کپه کاری مراتع، جنگلکاری، کاداستر (حدنگاری) اراضی و بنچ مارک از جمله محورهای صندوق توسعه ملی است.
وی با اعلام این که مساحت ما در غرب مازندران کم، اما مشکلاتمان زیاد است، تصریح کرد: درسالهای گذشته اعتبارات درحوزه سد توزیع می شد و نه بر اساس نیاز حوزه و سیل هایی که درسالهای اخیر ایجاد شد در حوزه هایی که آبخیزداری ورود پیدا نکرد، مردم در آن حوزه ها خسارات زیادی متحمل شدند.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی نوشهر افزود:اختلافات فاحشی بین حوزه هایی که ابخیزداری کار شد و حوزه هایی که کار نشد داریم وانگشت اتهامی که بعضا به سوی منابع طبیعی گرفته می شد الان همه اذعان دارند جای کارهای آبخیزداری خالی است.
حدادی، همچنین افزود : بیش از ۷۵ درصد عرصه های غرب مازندران با شیب بالای ۲۰درصد است که یکی از استعدادهای حوزه ما از لحاظ سیل پذیری و فرسایش پذیری مربوط به پرشیب بودن منطقه است.
وی بیشترین میزان متوسط بارندگی سالانه در غرب مازندران را مربوط به ایستگاه ماشل اباد عباس اباد با ۱۶۱۲ میلی متر و کمترین آن را در منطقه پل ذغال چالوس با ۳۲۱ میلی متر اعلام کرد.
به گفته وی ۵۷ ایستگاه هواشناسی وزارت نیرو و ۵۴ ایستگاه هواشناسی وابسته به سازمان هواشناسی در غرب مازندران موجود است .
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی نوشهر همچنین اظهار کرد:حدود ۹۰ درصد حرکتهای توده ای لغزشی در غرب مازندران روی داده است که ۳۰ درصد آن بر روی سازند شمشک است.
این مقام مسئول به اجرای طرحهای مرتعداری در مراتع غرب مازندران اشاره کرد و افزود: تاکنون برای۱۸۷ هزار هکتاردر قالب ۲۱۸ طرح مرتعداری تهیه شده که ازاین میزان ۱۲۶طرح مرتعداری با ۱۳۲ هزار هکتار با بهره برداران قراردادمنعقد شده است .
حدادی به فعالیتها منابع طبیعی در حوزه های مطالعاتی اشاره کرد و افزود: تاکنون برای ۳۶۵ هزار هکتار ازعرصه های غرب مازندارن طرحهای مطالعاتی مطالعاتی-توجیهی تهیه شده که ۱۲۵ هزار هکتار مطالعات پیشنهادی و۲۶۵هزار هکتار مطالعات تفصیلی – اجرایی است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی نوشهرهمچنین اظهار داشت : تا پایان برنامه پنجم توسعه در ۲۹ هزارهکتار عملیات بیولوژیک و در ۱۹۸ هزار هکتار نیز عملیات سازه ای صورت گرفته است.
وی محدودیت های موجود درغرب مازندران را پرشیب بودن منطقه، تراکم جمعیتی، پراکنش روستاها در محدوده مناطق جنگلی و منابع طبیعی، فقدان مراتع میان بند و قشلاقی مناسب و متکی بودن دامها به مناطق جنگلی برشمرد که بر شدت تغییر کاربری افزوده است.
وی این مشکلات را دربروز فرسایش پذیری و پتانسیل سیل خیزی و زمین لغزشی موثر دانست.