به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، وحید احمدی در نشست «بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح وتوسعه» با اشاره به جمعیت بالای دانشجویان، محققان، اعضای هیات علمی و رشد علمی مطلوب گفت: علیرغم رشد علمی خوب، گسترش فرهنگ علمی در جامعه و همگانی کردن علم مورد اقبال کمتری قرار گرفت و علم در میان عامه، خواص و حتی مدیران فراگیر نشده است.
وی بودجه پایین علم و پژوهش در کشور و سهم پایین بخش علم در تولید ناخالص داخلی را نشانه خلاء ارتباطی مدیران با موضوع علم عنوان کرد و بر برنامه ریزی برای ترویج علم در تمامی سطوح جامعه تاکید کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تاکید کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی ژاپن به عنوان یک کشور آسیایی در حرکتی نمادین برای کم کردن مرزهای دانشگاه با جامعه، دیوارهای دانشگاهها برداشته و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.
احمدی عنوان کرد: ایران از نظر تولید علم در جایگاه خوبی است و فعالیتهای امروز ما باید برای ایجاد نوآوری وتربیت نیروهای خلاق باشد.
وی با اشاره به تدوین الگوی ترویج علم در کشور گفت: در قالب این طرح میکوشیم وضعیت فعلی ترویج علم در کشور و چشماندازی بینالمللی از وضعیت ترویج علم در کشورهای دیگر را ترسیم کنیم و بتوانیم چارچوبها و برنامههایی اجرایی و عملی را برای حرکت از وضعیت فعلی به وضعیتی مطلوب ارائه کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به اینکه بسیاری از تواناییها و ظرفیتهای دانشگاهها برای نظام علمی و عموم جامعه مغفول مانده است، گفت: وزارت علوم به مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ماموریت داده تا مدل کارآمدی را برای ترویج دستاوردهای دانشگاهها و مراکز علمی کشور تدوین کند.
احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیتهای این مرکز برای ترویج علم، با موافقت رئیس بخش آموزش عالی یونسکو و مسئول برنامه کرسیهای یونسکو، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان نهاد میزبان کرسی یونسکو در زمینه ترویج علم انتخاب شده است.