سمنان- مدیرعامل سازمان انتقال خون، درباره اهدای پلاسمای خون به عنوان سنتی حسنه، گفت: پلاسمای اهدایی مردم به خارج از کشور صادر نمی‌شود و لذا مردم شایعات این حوزه را باور نداشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر پور فتح‌الله ظهر سه شنبه در حاشیه سفر خود به استان سمنان در جمع خبرنگاران بابیان اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد داروهای مشتق از پلاسمای کشور با پلاسمای ایرانی تأمین می‌شود، تأکید کرد: با تمهیدات اندیشیده امیدواریم در آینده نزدیک این میزان به ۱۰۰ درصد افزایش یابد.

وی افزود: اهدای پلاسما توسط مردم و تولید داروهای این حوزه در داخل کشور باعث شده تا از خروج ۱۸ میلیون دلار ارز جلوگیری شود که این امر نوید روزهای خوشی را در صنعت داروسازی کشور می‌دهد.

تفکیک اجزای خون در ۱۵ مرکز

مدیرعامل سازمان انتقال خون، بابیان اینکه پلاسمای اهدایی کشور به‌هیچ‌عنوان صادر نمی‌شود، گفت: مردم شایعات در حوزه صادرات و یا اهدای پلاسما به کشورهای همسایه و ... را باور نکنند.

پورفتح‌الله بیان کرد: پلاسمای تولیدی در داخل برای تبدیل به دارو به خارج از کشور ارسال شده و پس از فرآوری به داخل کشور باز می‌گردد و از سوی دیگر باید گفت با تولید دارو از پلاسمای ایرانی نگرانی درباره جابه‌جایی بیماری‌ها نوظهور نیز به طرز قابل توجهی کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه ۱۵ مرکز جامع اهدای پلاسما در کشور فعالیت دارند، ادامه داد: این مراکز به روش فرزیس، اجزای خون را از یکدیگر جدا می‌کنند.