به گزارش خبرگزاری مهر، بیماریهای قلبی عروقی -شامل مشکلات متعددی همچون بیماری سرخرگ کرونری، سکته، نقص مادرزادی قلب و بیماری سرخرگ محیطی- عامل یک سوم مرگ و میرها در آمریکاست.
بیماریهای قلبی عروقی همچنین مسئول ۸۳۶ هزار و ۵۴۶ مرگ سالانه در آمریکاست که آن را به «قاتل اول» زنان و مردان بدل کرده است.
بیماری سرخرگ کرونری در همه سنین میان مردان شایعتر بوده و این موضوع باعث این تصور عامه شده که بیماریهای قلبی عمدتا بیماریهای مردانه هستند.
تحقیقات تازه نسبت به روند تازهای هشدار میدهند که افزایش ثابت مرگ و میر زنان جوان به دلیل بیماری سرخرگ کرونری را به دنبال داشته است.
پژوهش تازه که در نشست علمی انجمن قلب آمریکا مطرح شده شواهد تازهای را ارائه میکند که از افزایش حملات قلبی میان زنان جوان خبر میدهد.
دکتر سمیر آرورا از دانشگاه کارولینای شمالی که رهبری این پژوهش را بر عهده داشته است دادههای مربوط به حدود ۲۹ هزار فرد ۳۵ تا ۷۴ ساله را که پزشکان طی سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۴ به دلیل انفارکتوس حاد قلبی در بیمارستان بستری کردند بررسی کرده است.
نتایج این بررسی نشان میدهد نسبت افراد جوانی که به دلیل حملات قلبی در بیمارستان بستری شدند از ۲۷ درصد طی سالهای ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ به ۳۲ درصد طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ افزایش یافته است.
نتایج همچنین نشان داد که این افزایش در میان زنان بیشتر بوده است. در آغاز این بازه زمانی ۲۱ درصد حملات قلبی به زنان جوان مربوط بوده اما در پایان بازه مورد پژوهش این عدد به ۳۱ افزایش یافته است.
افزون بر این، نتایج این پژوهش فاش کرده که زنان جوان کمتر احتمال دارد از خدمات درمانی قلبی عروقی شامل داروهای ضدانعقاد، گیرنده بتا، آنژیوگرافی یا خونرسانی مجدد بهرهمند شوند.
در نتیجه، زنان در مقایسه با مردان ریسک بیشتری در ابتلا به فشار خون، دیابت و نارسایی مزمن کلیه داشتند.
مدیر این پژوهش درباره نتایج به دست آمده میگوید: بیماری قلبی را گاه به عنوان بیماری پیرمردها میشناسند، اما اینکه روند پیشرفت حملات قلبی را در میان جوانان در نظر بگیریم هم تصور نادرستی است. درواقع این افزایش در بین زنان جوان رخ داده است.
دکتر آرورا تأکید میکند: این نگران کننده است و به ما میگوید باید توجه بیشتری را روی این گروه از افراد متمرکز کنیم.