به گزارش خبرنگار مهر، شاهرخ یوسف زاده چابک ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاحیه شصت و هفتمین کنگره میاندوره ای جامعه جراحان ایران با موضوع «مباحث کاربردی جراحی» در سالن همایشهای بیمارستان پارس رشت برگزار شد، اظهارکرد: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم در حوزه پزشکی نیز شاهد پیشرفت های مهمی بوده ایم که منجر به افزایش سن امید به زندگی شده است.
یوسف زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر سن امید به زندگی ۷۴ سال است، افزود: افزایش عمر انسانها سبب بروز و افزایش برخی بیمارهایهای غیرواگیر همانند دیابت، فشار خون، بیماریهای عروق قلب و مغز، سرطان و تروما در سطح جامعه شده است.
وی با تأکید براینکه پیشرفت علم پزشکی و تغییر روند بیماریها سبب ایجاد تغییر در حوزه پزشکی و درمان شده است، گفت: در حال حاضر ۷۳ درصد بیماریها در حوزه بیماریها غیرواگیر است که به رغم گسترش امکانات و تربیت جراحان با تخصصهای مختلف، هنوز قادر به کنترل بیماریهای غیرواگیر نیستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته در این زمینه نیز اشاره و بیان کرد: یکی از این اقدامات ارسال میکروسنسورها به عروق بوده که می توانیم از طریق آنها کوچک ترین تغییرات را مشاهده کرده و در بدو شروع سرطان آن را تشخیص دهیم.
وی تأکید کرد: حوزه پزشکی باید با سرعت بیشتر در حوزه علمی به جلو گام بردارد. سرعت در تشخیص بیماری یکی از حیاتی ترین اقدامات برای درمان بیماران است که باید مورد توجه قرار گیرد.
یوسف زاده در ادامه به برخی آمارهای حوزه پزشکی استان گیلان نیز اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته در درمان سکتههای مغزی و قلبی اقدامات مناسبی صورت گرفته است که سبب شده در این زمینه بیمارستانهای استان گیلان رتبه هایی برابر با بیمارستان های بزرگ کشور را آن خود کند.
وی با اشاره به راه اندازی سیستم تروما در کشور به صورت پایلوت در گیلان، افزود: در همین راستا و براساس آمارهای موجود بیماران ناشی از ترومای طی تعطیلات نوروز در مقایسه با سال گذشته ۴۰ نفر کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در زمینه پیوند اعضا نیز در استان گیلان فعالیتهای خوبی انجام شده است، بیان کرد: در سال گذشته استان گیلان در اهدای اعضا رتبه نخست کشور را کسب کرد.