به گزارش خبرگزاری مهر، شاپور رستمی معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، با اشاره به نتایج گزارش کارگروه مشورتی برنامه و بودجه، منابع انسانی و مالی این معاونت گفت: با ارائه راهکارهای کارشناسی برای حل موضوع تخصیص و اعتبار شهرداری های مناطق مسائل تخصیص بودجه مناطق حل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از امور ستاد با پیشبینی مقررات مربوطه به مناطق قابل تفویض است، اضافه کرد: تیمی مشترک از معاونت برنامه ریزی و کارگروه مشورتی برنامه و بودجه برای بررسی مسائل بودجه ای مناطق تشکیل و موضوعات قابل تفویض حوزه برنامه ریزی و بودجه به مناطق بررسی و نهایی شود.
سکینه اشرفی، معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردای تهران نیز در این نشست گفت: پروژه ها در شهرداری براساس نظام پدیدآوری تعریف نشده است در نتیجه نظام تخصیص و نظام تأمین بودجه با روند مطلوبی پیش نرفته است.
وی با اشاره به اینکه به دنبال تمرکززدایی بودجه هستیم و از ستاد، اختیارات مان را به شهرداران مناطق تفویض خواهیم کرد، تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در شهرداری نظام بودجه ریزی مترقی برمبنای عملکرد است.
وی اضافه کرد: مسیر بودجهریزی می تواند بر شفاف سازی هزینه ها کمک کند. امیدواریم با تشریک مساعی میان شهرداران مناطق و معاونت برنامه ریزی در نظام بودجه ریزی تحول ایجاد کنیم.
وی با اشاره به تکلیف شورای اسلامی شهر تهران برای برنامه سوم توسعه شهر تهران تصریح کرد: شورای اسلامی شهر تهران معاونت برنامه ریزی را مکلف کرده است برنامه سوم را بر اساس شهر تهران تهیه و تدوین کنیم نه بر معیار شهرداری تهران و بر همین اساس در حال بازآرایی برنامه سوم توسعه شهر تهران هستیم.
اشرفی در بازآرایی برنامه به آیین نامه ها و قوانین شهرداری تهران نیز اشاره کرد و گفت: برای سطح همکاری های سایر دستگاهها برای مدیریت شهر نیز در برنامه سوم برنامه هایی تدوین خواهد شد.
معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا تعادل گرایی یکی از موضوعات مهم برنامه سوم دانست و گفت: یکی از احکام برنامه حکم خاصی است که برای تعادل بخشی مناطق تهران پیش بینی شده است که درصدی از کل بودجه تخصیصی و اعتبارات عمومی تهران به تعادل بخشی مناطق کمک خواهد کرد.
سکینه اشرفی همچنین در جلسه کمیته کالبدی و فضایی تدوین برنامه سوم توسعه شهری تهران هم اظهار کرد: افتخار شهرداری به نوشتن برنامه نیست، بلکه افتخار شهرداری به این است که حداقل ۸۰ درصد برنامهای که مینویسد را اجرا کند؛ نه اینکه برنامهای نوشته شود که قابل اجرا نباشد.
وی با بیان درصد اجرای پایین برنامه دوم شهرداری تهران، تصریح کرد: نمیخواهیم برنامه سوم هم به سرنوشت برنامه دوم دچار شود و از اینرو، تأکید ما بر این است که در تدوین برنامه به اجرایی بودن آن توجه کنیم.
اشرفی در ادامه به جایگاه اسناد فرادست از جمله قانون احکام دائمی برنامههای توسعه، قانون برنامه ششم توسعه کشور و آییننامه اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری و مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مهمی که در برنامه سوم توسعه شهر تهران به آن توجه شده، اجرای دقیق طرح جامع و بازنگری در طرح تفصیلی شهر تهران است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه باید جایگاه همکاری دستگاههای اجرایی در پایتخت دیده شود، تأکید کرد: متأسفانه همه مسئولیتها در تهران بر عهده شهرداری گذاشتهشده و مسئولیت اصلی دستگاههای اجرایی به فراموشی سپردهشده است.
برای نمونه، در بحث برنامه ملی بازآفرینی شهری قرار است که ۳۰ درصد اعتبارات توسط شهرداریها و ۷۰ درصد آن توسط دولت تأمین شود اما دولت از انجام تکالیف خود سرباز میزند.
اشرافی اضافه کرد: الزام شهرداری در انجام وظایف در حدود قوانین و مصوبات شورای شهر است و در برنامه توسعه شهر تهران هم، بیش از آنکه به دنبال ایجاد مسئولیت جدید برای شهرداری باشیم، باید به دنبال مطالبه از سایر نهادها باشیم.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران با اشاره به مهلت سه هفتهای شورای شهر تهران برای بازآرایی برنامه سوم توسعه شهر تهران گفت: تمامی احکام برنامه مجدد مورد بررسی قرار گرفت و نسخه به روزرسانی شده است که بهزودی تقدیم اعضای شورای شهر تهران خواهد شد.
سکینه اشرفی با اشاره به بررسی احکام پیشنهادی برنامه سوم توسعه شهر تهران در کمیتههای تخصصی، اظهار کرد: در مهلت سه هفتهای برای بازآرایی برنامه پیشنهادی، نظرات و پیشنهادهای کمیتههای تخصصی و اعضای شورای شهر تهران دریافت شد و در جلسات مشترک کارشناسی کمیتههای ده گانه تدوین برنامه سوم، مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.
اشرفی با بیان اینکه بازآرایی برنامه سوم مطابق با چارچوب ارائه شده به شورای شهر، در کمیتههای تخصصی برنامه به پایان رسیده است، افزود: یکی از موضوعاتی که در بازآرایی برنامه مدنظر بود، بحث خلاصه کردن و استانداردسازی احکام برنامه بود؛ اگرچه پیشنهادهای زیادی درباره احکام ارائه شده بود اما درخواست ما از شورا این بود که پیشنهادهای آنها توسط خود شهرداری در برنامه گنجانده شود، زیرا اگر تعلق خاطر اجرایی به برنامه وجود نداشته باشد، در آینده اجرای آن با مشکل روبرو خواهد شد.
تمامی احکام برنامه که پیش از این تقدیم شورای شهر شده بود، در مهلت ارائه شده از سوی شورا، مورد ارزیابی فرآیندی، نتیجهگرایی و اثربخشی قرار گرفت و در کنار آن، زمینه هر حکم در سیاستهای کلی و قوانین بالادستی مورد بررسی قرار گرفت تا از تعارض در احکام نیز پیشگیری شود.
معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران تاکید کرد: در بازآرایی صورت گرفته از برنامه سوم توسعه شهر تهران، بخشی از احکام تکراری حذف و بخشی از احکام نیز که مشترک بین حوزههای مختلف بودند، در یکدیگر تلفیق شدند، البته بخشی از احکام پیشنهادی اعضای شورای شهر هم به عنوان حکم جدید در برنامه دیده شده و از این منظر، امیدواریم نسخه جدید برنامه، احکام منسجمتری نسبت به لایحه پیشنهادی قبلی داشته باشد.