مریم حق پناه کارگردان عرصه مستند در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مستند کوتاه «آنام» که به بخش مسابقه ملی دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت» راه یافته است، گفت: این مستند ۲۵ دقیقهای درباره یک زن کارآفرینی است که در شهرستان میناب اقدام به راهاندازی یک کارخانه ترشی کرده و در آنجا ترشیهای محلی مثل ترشی انبه درست میکند و این محصولات را به فروش میرساند.
حقپناه ادامه داد: این کارخانه رفته رفته تبدیل به یک کارخانه محلی شده و باعث میشود که ۴۰ نفر از اهالی آن منطقه به کار در این کارخانه بپردازند که ۵ نفر از این ۴۰ نفر به عنوان نیروی ثابت در آنجا حضور دارند.
وی افزود: ما زمانی که برای فیلمبرداری این مستند به میناب رفته بودیم این کارخانه دچار بحرانهای مالی شده و به نوعی تحریمها روی کار آنها تاثیر گذاشته و در آستانه تعطیلی بود به طوری که حتی قادر به پرداخت حقوق کارکنان خود هم نبودند به همین دلیل تقاضای وام کرده بودند. ما در همین زمان بود که برای فیلمبرداری به آنها پیوستیم و با یک کارخانه نیمه تعطیل مواجه شدیم اما یک سال بعد وقتی برای فیلمبرداری فاز دوم به همین منطقه رفتیم متوجه شدیم آنها بر مشکلات مالی فائق آمده و حتی یک نوع ترشی دیگری هم درست کردهاند که همه این محصولات را تحت عنوان «آنام» به بازار عرضه میکنند.
حق پناه با بیان اینکه آنام در زبان مردم جنوب هم به معنای مادر است، توضیح داد: ما در «آنام» میبینیم که این مادر هم برای فرزندان خود و هم برای اطرافیانش شغلی دست و پا کرده که به واسطه آن میتوانند به امرار معاش بپردازند از همین رو میتوانم بگویم این فیلم روح زنانهای دارد چراکه نشان میدهد یک مادر با همه سختیها و انجام همه امور مادرانه یک زن کارآفرین هم هست.
این کارگردان با اشاره به مراحل فیلمبرداری این اثر گفت: «آنام» در ۲ فصل کشاورزی یعنی حدود یک سال و نیم فیلمبرداری شد اما به این صورت نبود که ما به طور پیوسته به فیلمبرداری بپردازیم بلکه چیزی نزدیک به ۸ روز ضبط این اثر طول کشید.
وی در پایان گفت: این فیلم برای شبکه مستند تولید شده که امیدوارم بتواند با مخاطبان جشنواره سینماحقیقت هم ارتباط برقرار کند.