به گزارش خبرنگار مهر، بهاره آروین عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در مورد گزارش عملکرد حسابهای درآمد و هزینه شهرداری در شهریور ۹۷ گفت: این قابل پذیرش نیست که با وجود ۷۲ درصد تحقق منابع درآمدی تنها ۱۷ درصد از هزینه های صورت گرفته ثبت شده باشد.
وی ادامه داد: قطعا بیش از ۱۷ درصد هزینه شده است و این با انضباط مالی در تضاد است.
محمود میرلوحی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز اظهار کرد: مستند سازی و به روز کردن حساب ها در شهرداری با اشکال مواجه است و نیازمند سیستمی برای این موضوع هستیم.
وی تاکید کرد که برای تامین درآمد شهر باید فکری کرد.
احمد مسجدجامعی نیز در واکنش به گزارش عملکرد مالی شهریور سال ۹۷ خواستار لحاظ شدن راهکارهای برون رفت مشکلات مالی در گزارش ها شد.
وی گفت: مصارف، هزینه و درآمد باید با گزارش های قبلی مقایسه شود.
مجید فراهانی هم گفت: سال قبل ۱۷ درصد و امسال ۲۸ درصد کسر بودجه داشته ایم، در صورتی که این روند ادامه یابد به کسری بودجه ۳۰ درصدی می رسیم.
وی ادامه داد: ممکن است نهایتا ۷ درصد بودجه صرف عمران و پیشرفت شهر شود و این فاجعه است.
فراهانی تاکید کرد: باید بر املاک و مستغلات و بودجه غیر نقد تمرکز کرد و باید نسبت به هنگام کردن ثبت هزینه ها دقت شود.
این عضو شورا گفت: تهران گران هزینه می شود و باید جنبش کاهش هزینه را جدی گرفت.
زهرا نژاد بهرام دیگر عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران نیز خطاب به رسولی پس از ارائه گزارش حسابهای درآمد و هزینه شهرداری در شهریور گفت: تعجب می کنم روش های بهبود عدم تحقق بودجه در گزارش رسولی درج نشده است و چرا بودجه انقباضی ارائه نمی کنید؟
وی ادامه داد: میزان مشارکت مردم در پرداخت هزینه و عوارض باید به روش های مختلف افزایش یابد.
نژادبهرام خاطرنشان کرد: از جنبش کاهش هزینه در شهرداری و کل جامعه استقبال می کنم.
حسن رسولی پس از استماع اظهارات اعضا در خصوص گزارش عملکرد مالی خطاب به اعضا گفت: ما مسئول اداره شهر هستیم، پس در هر طرح و لایحه ای نمایه های مالی به صورت اساسی و مسئولانه در رأی، رفتار و مواضع ما باید هویدا و آشکار باشد.
وی با بیان اینکه بودجه سال ۹۷ شهرداری تهران خردادماه به شهرداری ابلاغ شد، تصریح کرد: ماده ۷۹ قانون شهرداری به خزانه دار اجازه داده است تنها درآمد و هزینه ماهانه شهرداری در برش یک دوازدهم ارائه دهد، در گزارش تفریغ بودجه و حسابرسی تمام نقایص گزارش برطرف خواهد شد و غرض قانونگذار این بوده است که شورای شهر بداند که شهر چگونه اداره می شود.
خزانه دار شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: میان پیشرفت فیزیکی و جذب ریالی پروژه ها تفاوت آشکاری وجود دارد؛ کمتر از ۷ درصد از کل درآمدهای شهرداری در شهریور صرف توسعه شهر شده، این به معنای این نیست که تنها ۷ درصد از بودجه صرف پروژه های عمرانی شده است، زیرا می توان با تعویق انداختن مطالبات پیمانکاران پروژه ها را اجرایی کرد اما این به معنای جذب ریالی نیست.
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای لایحه «دستور العمل اجرایی مدیریت منابع و مصارف غیر نقد»، حداقل بتوان در چهار دوازدهم باقی مانده سال هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را محقق کرد.
رسولی ادامه داد: زمانی می توانیم از شهروندان بخواهیم که در تامین هزینه های شهر مشارکت جدی داشته باشند که به عنوان موکل آنها در تخصیص و هزینه کرد عوارض دقت کنیم.
به گفته وی، نمی توانیم در شرایطی که نزدیک ۲ و نیم برابر نیروی مازاد در شهرداری تهران وجود دارد از مردم بخواهیم که عوارض بدهند که ما فقط حقوق بدهیم.
رسولی ادامه داد: تصمیمات اعضا در شورا آثار وضعی بر بودجه شهر دارد، زیرا با یک تبصره کل بودجه غیرنقد کمتر از ۴ درصد محقق شد.
وی افزود: در مورد کاهش هزینه ها نیز باید نسبت به جلب و جذب اقوام و هم حزبی ها دقت کنیم، زیرا به ازای جذب نیرو شاهد انباشته تر شدن هزینه ها می شویم.
خزانه دار شورای شهر تهران گفت: این گزارش، تنها گزارش درآمد و هزینه است و زنگ خطری برای شورا، شهرداری، دولت و مردم است که اداره پایتخت با این وضعیت آینده ناگواری خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۹
پس از گزارش خزانه دار شورا در خصوص عملکرد مالی شهریورماه شهرداری، اعضا نگرانی های خود را در رابطه با کاهش درآمدها بیان کردند.